收藏 分享(赏)

2018年广东省广州市普通高中高考英语(广东专用)复习模拟试题(四).doc

上传人:cjc2202537 文档编号:739936 上传时间:2018-04-20 格式:DOC 页数:4 大小:410KB
下载 相关 举报
2018年广东省广州市普通高中高考英语(广东专用)复习模拟试题(四).doc_第1页
第1页 / 共4页
2018年广东省广州市普通高中高考英语(广东专用)复习模拟试题(四).doc_第2页
第2页 / 共4页
2018年广东省广州市普通高中高考英语(广东专用)复习模拟试题(四).doc_第3页
第3页 / 共4页
2018年广东省广州市普通高中高考英语(广东专用)复习模拟试题(四).doc_第4页
第4页 / 共4页
亲,该文档总共4页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、2018届广东省广州市普通高中高考英语(广东专用)复习模拟试题(四).阅读理解From the first use of the rocket to carry satellites into space to the setting up of space stations,human beings have been putting great effort into space research.And so far,we have achieved many successes.But there are still numerous tasks in front of us and

2、we should not cease trying to progress.The international space station is an important step we should take in space exploration.It is not only helpful but also essential.It provides a proper space environment for many experiments that we have wanted to do for a long time.It is also a base for the ob

3、servations of the earth and the universe.It could also be an important base for later travels to the moon and Mars.In a word,if we want to explore space more,the first thing we should do is to set up a space station.As the space station costs a lot of money,it is hard for one country alone to establ

4、ish one.The USA seems to be the only country that has the ability to build a space station alone,and it has tried to do so,but not very successful.So it aggregated many other countries to work on it together.Though it is still extremely expensive,it is much cheaper than doing it alone.It is really a

5、 job that needs everyones effort and will benefit everyone.But even so,the funds needed are still a big problem.As for the USA,it seems that it has too many things to spend its money on.Although it is the richest country in the world,it has much debt every year.It has to make arrangements about its

6、finance,and try to find a balance in all these issues.1What is the authors attitude towards building and developing the international space station?ASupportive. BDoubtful.CCritical. DDissatisfied.【解析】 态度判断题。根据第一段中的“we should not cease trying to progress”和文中作者介绍国际空间站的重要性可知,作者对建立国际空间站持支持态度。【答案】 A2From

7、 Paragraph 2 we learn that_.Athe necessity of building the international space station is not realized nowBmany experiments have been done in the international space sationCthe international space station is necessary for people to explore space moreDpeople have traveled to Mars from the internation

8、al space station【解析】 细节理解题。根据第二段中“In a word,if we want to explore space more,the first thing we should do is to set up a space station.”可知,国际空间站是进行太空探索所必需的。【答案】 C3Which of the following is NOT a reason for countries cooperation in building the international space station?AThat it requires a lot of m

9、oney.BThat it needs everyones effort.CThat it will benefit every participating country.DThat it is too far away from the earth.【解析】 细节理解题。根据第三段中“As the space station costs a lot of money.”和“It is really a job that needs everyones effort and will benefit everyone.”可知,A、B、C 三项均提到了,而文章中没有提到 D项。【答案】 D4T

10、he underlined word“aggregated”in Paragraph 3 can be replaced by“_”Aunited BscoldedCallowed Dforbade【解析】 词义猜测题。由该词所在的语境可知,发展国际空间站耗资巨大,因此美国联合其他一些国家共同来建设该工程,即该词的意思相当于 united。【答案】 A5Which of the following aspects about building the international space station is NOT mentioned in the passage?ADifficultie

11、s. BCooperation.CSignificance. DSpecific arrangements.【解析】 细节理解题。第二段提到了建设国际空间站的重要性,第三段提到了建设国际空间站面临的困难和合作的重要性,但是文中没有涉及具体细节安排,故答案为 D 项。【答案】 D.信息匹配阅读下列应用文及相关信息,并按照要求匹配信息。首先请阅读下列课程的信息:ACity Water Skiing CentreWe are in the heart of the city and give you an easy chance to enjoy the fun and excitement of

12、water skiing.We offer half hour lessons every hour between 9 am and 4 pm.A fun way to get a lot of exercise quickly and then stay fit.BHorse Riding SchoolOur experienced teachers provide oneonone instruction that makes learning to ride a horse safe and easy.We are located on a large farm where you w

13、ill be able to get to enjoy lots of fresh air and the beauty of nature.Open 7 days a week between 8 am and 6 pm.CBallroom Dancing SocietyThe dancing society is organizing a special course for new members.No experience is necessary and if you dont have your own partner we will arrange one for you.Hav

14、e fun learning to dance and making new friends in class and at our many social events.Classes begain every Monday and Thursday from 7 pm to 9 pm.DHiking ClubThe club is looking for new members to join us on our regular hikes.Each weekend we go to local mountain and forest locations for long walks pr

15、oviding the chance for plenty of exercise and fresh air.Different members take part each week so you will have the chance to make new friends.The hikes range in difficulty from easy to very hard and we expect our members to be fit before they join.ERons Boxing GymWe dont just teach you how to box;we

16、 teach you how to keep fit for the rest of your life.Our training involves many different activities such as running,skipping and lifting weight,as well as of courseactual boxing.Once a month we also organize practice fights for members of the same sex and weight.Open from 2 pm to 10 pm.FWater Polo

17、ClubIf you can swim and like ball sports then youll love water polo.It is like playing football in the water,a fun and lowimpact way to stay healthy.As a waterbased sport it is also the ideal way to recover from injury.Open weekdays from 9 am to 11 am and 4 pm to 8 pm.请阅读下列个人信息,然后匹配人物与拟选的课程。1Harold

18、is a busy bank manager working in the city.He has put on a lot of weight in recent years and wants to take up a sport that will help him get fit.He enjoys thrilling and exciting sports but as he often has to work late into the evening and on the weekend so he only has time to go during his workday l

19、unch hour.2Maude has been retired for 2 years.She is in good health but wants to keep active and remain in shape.She is interested in a hobby that isnt too difficult to learn and will give her lots of fresh air and the chance to meet some new friends.She only has free time on the weekend as most wee

20、kdays are spent taking care of her grandchildren.3Sidis a high school student that recently hurt his knee playing football.The doctor has told him that for the next 6 months he shouldnt put too much pressure or weight on it and he needs to do some sport that will help him build up his strength but w

21、ill not cause any more damage to his knee.Afternoon after school is his preferred time.4Nancyis a university student who loves excitement and is always willing to try out something different.She has little patience however and wants a sporting activity that will give her the chance to do many differ

22、ent things.As she works part time after class and on the weekend she is only free on weekday afternoon.5Spikehas recently moved to the city and doesnt have many friends.He is not really a sports fan but wants to do something that is fun and that will give him the chance to meet new people.He is only

23、 free in the evening.1_ 2._ 3._4_ 5._【答案】 1.A .excitement of water skiing;every hour between 9 am.to 4 pm.对应.thrilling and exciting sports; during his workday lunch hour。2D .fresh air;.range in difficulty from easy to very hard.对应.fresh air;.that isnt too difficult to learn.。3F .ideal way to recover

24、 from injury 对应 hurt his knee.。4E .many different activities.对应.do many different things.。5C .making new friends;from 7 pm.to 9 pm. 对应.to meet new people;.only free in the evening。.基础写作假如你是深圳大运会(the 26th Universiade)志愿者李华,您的英国朋友 Bob 即将来深圳旅游,应他的要求,请您写一封 email,介绍深圳湾体育中心(Shenzhen Bay Sports Center)“春茧”

25、(the Spring Cocoon)。【写作内容】 位置:深圳市南山中心区东北角,毗邻香港开工竣工时间:2008 年 10 月2010 年底结构:建筑面积约 32.6 万平方米。包括体育场、体育馆、游泳馆(natatorium)和星级酒店用途:第 26 届大运会开幕式和足球赛、乒乓球赛、游泳等比赛和训练。大运会后免费向市民开放。特点:深圳的新地标(landmark),代表了深圳市的城市形象“春茧”的寓意:优秀青年运动员冲向世界“破茧而出”【写作要求】 1只能使用 5 个句子表达全部内容:2文中不能出现真实姓名和学校名称;3注意:信的开头和结尾已给出,不计入 5 个句子。Dear Bob,I

26、was so glad to hear that you are coming to Shenzhen for a travel._Sincerely Yours,Li Hua【参考范文】 Dear_Bob,I_was_so_glad_to_hear_that_you_are_coming_to_Shenzhen_for_a_travel.Shenzhen Bay Sports Center,nicknamed as the “Spring Cocoon” because of its shape of a cocoon,is located at the northeast corner o

27、f the center of Nanshan District,Shenzhen and next to Hong Kong.Covering an area of 326,000 square metres,it includes a stadium,a gym,a natatorium and some star hotels.Its construction work started in October 2008 and came to an end at the end of 2010.It was in the Spring Cocoon that the opening cer

28、emony of 26th Universiade was held as well as the training and competitions for football,pingpong ball, swimming and so on and after the Universiade it will be open to the public.As a new landmark representing the image of Shenzhen City,it means that excellent young athletes rush out of the cocoon and into the world.Sincerely_Yours,Li_Hua

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索
资源标签

当前位置:首页 > 高等教育 > 教育学

本站链接:文库   一言   我酷   合作


客服QQ:2549714901微博号:道客多多官方知乎号:道客多多

经营许可证编号: 粤ICP备2021046453号世界地图

道客多多©版权所有2020-2025营业执照举报