1、Section Using Language, Summing Up Alaska. B.1556;China.C.1923;Japan. D.1976;China.答案 B解析 细节理解题。由倒数第二段最后两句可以得出答案。4According to the passage,which of the following is NOT true?A.The stronger the earthquake is,the more people are killed.B.Earthquakes can cause fires.C.People still dont know how to tell
2、 when an earthquake will come.D.Earthquakes often come unexpectedly (出乎意料地).答案 A解析 细节理解题。由第三段第一句话可知 A 项的叙述是错误的。四、完形填空A shepherd was herding (放牧) his sheep when suddenly a brand-new sports car came out of a dust cloud towards him.The 1 was a young man in a new designer suit,designer 2 ,designer sungl
3、asses and a designer tie.He 3 out the window and asked the shepherd,“If I tell you 4 how many sheep you have here,will you give me one?” The shepherd 5 the man,then his peaceful sheep and 6 answered,“Sure.Why not?” The young man 7 his car,took out his 8 ,connected it to his mobile phone,surfed to a
4、page on the Internet where he called up a satellite navigation system (卫星导航系统). 9 ,he printed out a full-color,150-page report on his hi-tech 10 .He turned to the shepherd and said,“You have exactly 1,586 sheep.” “Thats right.” said the shepherd,“I guess you can 11 one of my sheep.” The shepherd the
5、n said to the young man,“Hey,if I can 12 you exactly what your 13 is,will you give me back my sheep?”The young man 14 about it for a(n) 15 and then said,“Okay,why not?” “You are a consultant (顾问).”said the shepherd.“Wow!Thats 16 .” said the young man.“But how did you 17 that?” “No guessing required.
6、” answered the shepherd.“You showed 18 here even if nobody called you;you want to get 19 for an answer that I already knew,to a question I 20 asked and its obvious you dont know a thing about my business .Now give me back my sheep.” 1A.cyclist B.driverC.teacher D.pilot答案 B解析 因为第一句话中有 sports car,所以此处
7、应该选 B 项。2A.clothes B.trousersC.socks D.shoes答案 D解析 因为 suit 是 “一套衣服”的意思,所以此处选 D 项最合适,和后面的 sunglasses 和 tie 相对应。3A.leaned B.tookC.put D.looked答案 A解析 此处是跑车司机靠在车窗上,所以选择 leaned,意思为“倚,靠” 。4A.exactly B.generallyC.quickly D.similarly答案 A解析 句意:如果我能够确切地说出你这儿羊的数量 ,你能给我一只羊吗?exactly“ 确切地”,符合题意。generally“一般地”;qui
8、ckly“很快地”,强调速度快;similarly“相似地”。5A.turned to B.stared atC.looked at D.pointed to答案 C解析 此处表达的是牧羊人看了看这个人,然后看了看羊,所以用 looked at。turn to“转向”;stare at“盯着”;point to“ 指着”。6A.stilly B.quietlyC.angrily D.calmly答案 D解析 根据牧羊人很肯定地回答可以看出,牧羊人很平静,所以选 D 项。7A.moved B.turnedC.parked D.ran答案 C解析 此处是“停车” 的意思。8A.counter B.
9、computerC.book D.pencil答案 B解析 此处是跑车司机拿出电脑接到手机上,然后上网,所以选 B 项。9A.Finally B.HoweverC.Even D.Therefore答案 A解析 这个地方缺少一个表示时间的副词。前面的 parked,took,connected 和 surfed 是一系列的动作,所以此处应该选 A 项 ,表示“最后”。10A.car B.InternetC.printer D.phone答案 C解析 根据“he printed out a full-color,150-page report”可知是在打印机上打印出来的,所以选 C项。11A.br
10、ing B.fetchC.take D.carry答案 C解析 牧羊人回答的是“我想你可以带走我的一只羊”。bring“带来”;fetch“去拿来”;take“ 带走”;carry“运送”,不强调方向性。故选 C 项。12A. know B.guessC.tell D.look答案 C解析 牧羊人问“如果我能准确地辨别你的职业,你会还给我的羊吗?” 所以此处选择 tell“辨别”。13A.business B.carC.computer D.matter答案 A解析 business 意为“职业” 。答案为 A 项。14A.looked B.thoughtC.walked D.told答案 B
11、解析 由语境可知是跑车司机正在考虑问题。think about “考虑 ,思考”,故选 B 项。15A.hour B.dayC.quarter D.second答案 D解析 跑车司机稍微想了一会儿,强调即时性,所以选 D 项。16A.wrong B.hardC.correct D.peaceful答案 C解析 牧羊人猜对了跑车司机的职业,所以回答正确,选 C 项。17A.carry B.guessC.work D.have答案 B解析 跑车司机对于牧羊人猜对自己的职业感到很奇怪,并且可以从牧羊人的回答“No guessing required.”看出,此处选 B 项。18A.off B.aro
12、undC.up D.round答案 C解析 由该句的后半句可知,为了得到回报,年轻人会出现在这儿,故选 C 项。19A.paid B.praisedC.done D.called答案 A解析 结合第一段最后一句可知此处应填 paid。get paid“ 得到回报 ”。20A.often B.seldomC.sometimes D.never答案 D解析 根据文章内容可知是“我从来没问过的问题”,故选 D 项。五、语篇填空Once,in a lovely garden,lived the most beautiful butterfly in the world.She was so prett
13、y,and had won so many beauty contests 1. she had become very proud.One day,the naughty cockroach(蟑螂 )got fed up with her showing off,and decided 2. (teach)her a lesson. She went to see the butterfly,and in front of everyone she said that the butterfly wasnt really that 3. (beauty),and that the butte
14、rfly only won the competitions because the judges had been paid.In 4. (real),the cockroach was the most beautiful. The butterfly was 5. (anger) and said to the cockroach,“I will beat you in a beauty contest,with whichever judges you yourself choose.” “OK,I accept.See you on Saturday,” answered the c
15、ockroach,and left 6. waiting for a reply. That Saturday everyone went to the beauty contest.The butterfly 7. (arrive) completely confident of victory until she saw 8. the judges were:cockroaches,worms and beetles.All of 9. (they) preferred the ugliness and bad smell of the cockroach. The butterfly w
16、as left 10. (cry)and disappointed,wanting never to enter another beauty contest in her life.Fortunately,the cockroach forgave the butterfly for her pride and they became friends. 答案 1.that 2.to teach 3.beautiful 4.reality 5.angry6.without 7.arrived 8.who 9.them 10.crying六、短文改错It is almost five years
17、 since I begin to learn English.Im glad to say Im getting along good with it.But first I came across a lot of difficulties.I couldnt pronounce English words well,so could I remember the words I had learned.In class,I couldnt understand that the teacher had said.I almost lost heart when the teacher t
18、old me,“Keeping on,and youll do well.” I was great encouraged.I started working hard at English.Under the help of him and my classmates,I made some progresses.Im very pleasing,and I will work harder.答案第一句:beginbegan第二句:goodwell第三句:first 前加 at第四句:sonor第五句:thatwhat第六句:KeepingKeep第七句:greatgreatly第九句:UnderWith;progressesprogress第十句:pleasingpleased