1、2014-2015 学年高中英语同步综合题(3)及答案:Unit4(人教新课标必修 3)课时作业(八) Using Language.单词拼写1A truck went out of control and_(碰撞) into the back of a bus.2The smell of new bread_( 飘动) up from the kitchen.3Dont_(拉) so hard or the handle will go off.4As we all know, Qian Xuesen is a famous_(物理学家)5We should form the habit o
2、f living in low_(碳)6The space shuttle orbited a communication_(卫星)7Today all of us face the problems of_(气候) change, shortage of energy and other natural resources.8Mary is a very_(温和的) person, who never loses her temper.9He arrived home,_(筋疲力尽的)10He_(振奋) up at the thought of buying a new car.单项填空1T
3、he doctor had almost lost hope at one point,but the patient finally_.Apulled out Bpulled throughCpulled up Dpulled over2The loss of this fire is_that of last one.Atwice as many as Bas twice many asCtwice as much as Das twice much as3(2013信阳高一期中 )_for that fierce dog outside the hardware store.ALook
4、after BLook atCWatch out DWatch over4Help me move the piano;you push and I_.Adrag BadvanceCmarch Dpull5_your daughter has recovered and your son has passed the college entrance examination,you have nothing to worry about.ASo long as BAs soon asCAlthough DNow that6The sun was so bright that he put up
5、 a curtain to_the sunshine.Ablock in Bblock offCblock up Dblock out7He_at once when I promised to help him.Acheered up Bgave upClighted up Dturned up8A fire_in the lower storey during the midnight and soon the whole building was in flames.Abroke up Bbroke downCbroke out Dbroke through9According to s
6、ome scientists,with the change in the worlds_,dinosaurs died out but many smaller animals lived on.Atemperature BclimateCweather Datmosphere10In the street in front of the school,there happened a serious car_the other day.Acrash BbreakCstrike Dconflict.阅读理解ACopernicus was born in Torun,Poland ,on Fe
7、bruary 19,1473.Little is known about his early life except that his father died when he was 10.An uncle adopted him,his two sisters,and his brother.The uncle saw to it that the two boys received a good education.Copernicus went to the University of Cracow.There he studied such subjects as Latin,math
8、ematics,and astronomy.It was probably at that time that he changed his Polish name,Niklas Koppernigk, to the Latin form of Nicolaus Copernicus.In 1496 Copernicus went to Italy,where he spent the next 10 years studying at various universities.In Copernicus time people still believed that all thingsth
9、e sun,the stars,and the planetsmoved around the earth.It was an old belief that few men had ever questioned.Aristotle had based his theory of astronomy on this belief.Because the Church had long been the center of learning,the theory was also linked to religious beliefs.In 1506 Copernicus returned t
10、o his homeland.A few years later he began to work for the Church.All those years Copernicus carried on his work in astronomy.He had just the most basic equipment and,like other scientists of his day,made observations with only his eyes.Still,using mathematics and logic(逻辑 ),Copernicus worked out a d
11、ifferent theory,which held that the planets went around the sun.Copernicus did not announce his ideas.He did not want to make trouble.But he could not hide the scientific truth.So he talked about his theory with his friends,who strongly advised him to have his work published.His great book,On the Re
12、volutions of the Heavenly Bodies,appeared at the very end of his life.Copernicus saw the first copy on the day he died,May 24,1543.1Which of the following is TRUE about Copernicus?AHe had two brothers and a sister.BHe used to be called Niklas Koppernigk.CHe lost his father soon after he was born.DHe
13、 spent 10 years at the University of Cracow.2From the passage we can see that “astronomy” is_.Athe life experience of great menBthe movement of the stars and the planetsCthe scientific study of natural objects in spaceDthe theories developed by scientists of old times3Copernicus developed his theory
14、_.Ausing various telescopesBbased on Aristotles beliefsCthrough observations and reasoning( 推理)Dunder the encouragement of his friends4Copernicus had his great book published because_.Ahe didnt agree with AristotleBhe could not hide the scientific truthChe worked for the ChurchDhis friends advised h
15、im to do soBMichacl,Rae,Jequita ,Alice,Sarah and Phyllis have at least one thing in common:They all love animals so much that theyre driven to volunteer regularly at the Romulus Animal Shelter.The six Romulusarea residents give as much time as they can to perform various tasks at the shelter,help ma
16、ke life more comfortable for the dogs and cats that stay there and do their best to find permanent homes for the stray(流浪) pets.The shelter,at 12300 Wayne Road,opened in June 2011 and operates on money raised in the community.To date,bingos and other fundraising activities have brought in more than
17、$177,000,according to community leader William Wadsworth,but a tight budget requires the efforts of volunteers to make ends meet.“Without their help,this building would not be an outstanding place.”Wadsworth said.“Their time and devotion is beyond what I ever expected.And I thank them all.”The volun
18、teers work at the direction of two animal control officers,Annie Hall and Kim Ratcliff,who spend much of their day patrolling(巡逻) the city and housing stray dogs and cats.The two,both with 32 years of experience,count on the public to be the eyes and ears of the shelter.They are also responsible for
19、 addressing complaints and taking care of the shelter.Thats where the volunteers come in.They take photos of the animals and post them on Facebook and other websites for adoption.They clean cages,play with the animals,feed and bathe the pets and take the dogs for walks.They pick up supplies and even
20、 clean the restrooms.“We couldnt do it without them, ”said Ratcliff.“They come in and go right to work.We depend on them a lot.They help run the place, ”added Hall.5What is the purpose of this text?ATo raise enough money for the stray pets.BTo advertise for the Romulus Animal Shelter.CTo praise the
21、volunteers for caring animals.DTo house more stray dogs and cats in the city.6Why does the Animal Shelter need the efforts of volunteers?ABecause it has just opened for one year.BBecause it has too many stray pets.CBecause there are only two animal control officers.DBecause it has a very tight budge
22、t.7Which of the following isnt the volunteers work?APatrolling the city.BFeeding the pets.CCleaning the cages.DPicking up supplies.8We can learn from the text that_.Aall the stray pets will live in the shelter foreverBmost stray pets were picked up by the control officersCthe animals with most beaut
23、iful pictures on the websites will be adoptedDthe volunteers work was highly praised by the control officers.翻译句子1你很快会掌握窍门的。(hang)_2既然他感觉好些了,他就可以去上班了。(now that)_3如果你不当心,你会被骗的。(watch out)_4你看上去很伤心,振作点,一切都会好的。(cheer up)_5彼得的夹克看上去与杰克的一样,但花了两倍的钱。(as.as)_课时作业(八).1.crashed 2.floated 3.pull 4.physicist5car
24、bon 6.satellite 7.climate 8.gentle9exhausted 10.cheered.1.B pull through“痊愈;渡过难关” ;pull out“(火车)驶出车站,离站” ;pull over“(车) 停靠( 旁边),把靠一边” ;pull up“使车停住” 。2C 考查倍数表达法“倍数asadj.as.”又因 loss 是不可数名词。故选 C 项。3C watch out for“小心,提防” 。4D 题意为“帮我搬动一下钢琴,你推我拉” 。 push 与 pull 相对应,故选D 项。5D now that “既然” ,引导原因状语从句,符合句意。6D
25、 block in“画草图” ;block off“(用路障)封锁,堵住” ;block up“堵塞,封住( 孔、洞) ”;block out“挡住(光线或声音)” 。根据句意应选 D。7A cheer up“高兴起来” ;give up“放弃” ;light up“使光亮,放光彩” ;turn up“出现;将音量调大” 。根据句意 A 项最佳。8C break out 可用来指“(火灾)爆发” 。9B 句意:有些科学家认为,随着世界气候的变化,恐龙灭绝了,但是许多小型动物存活了下来。climate 气候,符合题意。10A 句意:前几天在学校前面的路上发生了一起严重的撞车事件。 crash的意
26、思是“相撞” ,符合句意。break 中断,休息; strike 罢工,袭击;conflict 冲突。.1.B 细节题。由第一段倒数第二句可知 B 项正确。2C 推理判断题。由第二、三段可知,哥白尼研究天文学即研究太阳周围的行星。由此推出答案。3C 推理判断题。由第三段第四、五句可知,哥白尼是通过观察和推理来发展自己的理论的。4D 细节考查题。由最后一段第四句可以得出答案。5C 意图目的题。文章通过介绍 Romulus Animal Shelter 志愿者的活动,目的是表扬他们的贡献。6D 细节题。由第三段最后一句话知 D 项正确。7A 细节题。由倒数第二段知 A 项符合题意。8D 推断题。由
27、最后一段 Ratcliff 所说的话,可知志愿者的工作得到高度评价。.1.Youll soon get the hang of it. 2.Now that hes feeling better,he can go back to work.3You will be cheated if you dont watch out.4You look sad.Cheer up!Everything will be all right soon. 5.Peters jacket looked just the same as Jacks,but it cost twice as much as his.