1、课时精练: Unit1 reading 课时提升练习.选词填空faith, possess, predict, adopt, coincident, aim, attempt, abstract1. Thinking of his suggestion constructive, the headmaster it.2. Teaching theories should not focus on the form, but on the students.3. My riches consist not in the extent of my , but in the fewness of m
2、y wants.4. She her gun at the target but missed it.5. Before they fled the country, the enemy vainly to destroy all the factories.6. The old nurse has served the family for thirty years.7. No one can what will happen in ten thousand years.8. It was a that he was born on his mothers birthday.单项填空1. I
3、 spent my summer holiday in London. What a _! So did I.A. coincidence B. conclusionC. consequence D. celebration2. I once _ to read an English novel, but there were so many new words that I had to give up halfway.A. attempted B. managedC. offered D. pretended3. Having lost all their _ in a big fire,
4、 the Blacks had to depend on their friends and relatives for a living.A. galleries B. reputationsC. signatures D. possessions4. Instead of lending a hand, Jim just stood by, laughing at us in trouble.Oh, its _ of him to be so coldhearted.A. conventional B. typicalC. ridiculous D. aggressive5. Scient
5、ists and doctors across the world have done _ research over the years, hoping to find a cure for cancer.A. a great deal of B. a good manyC. quite a few D. a large number of6. Id like to take a vacation this summer, but _, I dont want to miss the conference in midJuly.A. whats more B. by the wayC. on
6、 the other hand D. as a matter of fact7. The local government has taken some effective measures, _ at cutting down the cost during the tough economy.A. pointing B. approvingC. managing D. aiming8. Among the workers who built the stadium _, who used to live in the countryside.A. are the peasants B. t
7、he peasants areC. were the peasants D. the peasants were9. One way to know what techniques to use is to study the techniques that good readers use and then _ them in your own reading.A. accept B. admireC. admit D. adopt10. It was fairly _ from her tone of voice that she disapproved.A. informal B. ev
8、identC. generous D. reliable.阅读理解AHe lived his whole life as a poor man. His art and talent were recognized by almost no one.He suffered from a mental illness that led him to cut off part of his left ear in 1888 and to shoot himself two years later. But after his death, he achieved world fame. Today
9、, Dutch artist Van Gogh is recognized as one of the leading artists of all time.Now, 150 years after his birth on March 30, 1853, Zundert, the town of his birth, has made 2003 “The Van Gogh Year” in his honor. And the Van Gogh Museum in Amsterdam, home to the biggest collection of his masterpieces,
10、is marking the anniversary with exhibitions throughout the year. The museum draws around 1.3 million visitors every year. Some people enjoy the art and then learn about his life. Others are interested in his life, which then helps them understand his art.Van Gogh was the son of the mister. He left s
11、chool when he was just 15.By the age of 27, he had already tried many jobs including an art gallery salesman and a French teacher. Finally in 1880, he decided to begin his studies in art.Van Gogh is famed for his ability to put his own emotions (情感) into his paintings and show his feelings about a s
12、cene. His style is marked by short, broad brush strokes (绘画笔法). “Instead of trying to reproduce exactly what I have before my eyes, I use color more freely, in order to express myself more forcibly, ” he wrote in a letter to his brother in 1888.Van Gogh sold only one painting during his short life.
13、He relied heavily on support from his brother, an art dealer who lived in Paris. But now his works are sold for millions of dollars. His portrait of Dr.Gacher sold for US DS| 89.5 million in 1990. It is the highest price ever paid for a painting. “I think his paintings are powerful and the brilliant
14、 color in them are attractive to people, ” said a Van Goghs fan.1. All through his life Van Gogh _.A. depended on his brotherB. worked hard on art studiesC. was not recognized by peopleD. expressed himself in paintings2. Van Gogh killed himself because of _.A. the poor lifeB. his illnessC. the pain
15、from his left earD. the refusal by artists of his time3. One of the characteristics for Van Goghs paintings is _.A. the likeness between his paintings and the realityB. the short time for him to complete a paintingC. the various styles mixed togetherD. the special strokes he made4. The selling of hi
16、s paintings is considered to be the most successful because _.A. more and more people like his paintingsB. people can understand him through his paintingsC. 1.3 million people visit his painting museum every yearD. Zundert has made 2003 “The Van Gogh Year”in his honor 5. We can infer from the text _
17、.A. his powerful art came from his poor lifeB. his fellow townsmen regret treating him unfairlyC. all his paintings were drawn in the last 10 years of his lifeD. most of his paintings are kept in the museum of his hometownBLand Art, sometimes referred to as Earth Art or Earthworks, is a form of art
18、which involves using physical landscapes to create art, taking art out of the museum and into the outside world. Modern Land Art movement really got going in the 1960s, when American artists began creating Land Art on a large scale. Today, works of modern Land Art can be seen all over the world, som
19、etimes right alongside much older pieces of Land Art created by people who lived thousands of years ago.Land art, which is not necessarily unchangeable, can take a number of forms. For example, in 1970 Robert Smithson created the Spiral Jetty (螺旋码头), made of a collection of stones and mud, in the Gr
20、eat Salt Lake. The American artist made a large jetty in a spiral shape which sticks out into the waters of the lake.Reshaping the landscape is a common feature of Land Art. It can be created by moving components (组成部分 ) around. People can also add things to the environment to create Land Art, like
21、salt, which is added to the Spiral Jetty. It is possible to use plants. In all cases, Land Art is immovable.Land Art is designed to evolve (逐步形成), change, and eventually decay (衰落). Thats one of the biggest differences between Land Art and most of the art one sees in the museums. Some works of art c
22、an exist only for a few hours or days. Others are exposed to rain and wind so that they evolve and decay over time, which is part of the attractiveness in the eyes of the artist.6. From Paragraph 1, we can learn that _.A. Land Art aims to get people interested in natureB. American artists were the f
23、irst to create Land ArtC. Land Art was the most popular art in the 1960sD. people have been creating Land Art for thousands of years7. All of the following are used to design the Spiral Jetty EXCEPT _.A. stones B. plantsC. salt D. mud8. What do we know about Robert Smithson?A. He is an American arti
24、st.B. He is a pioneer in creating Land Art.C. He created the most famous Land Art.D. He lives near the Great Salt Lake.9. From the passage we know Land Art _.A. cannot exist for everB. can be moved everywhereC. can be created in a few hoursD. cant be changed once created10. Land Art is attractive to
25、 the artists partly because _.A. it makes use of the landscape aroundB. it offers the artists a chance to change natureC. it will develop and be destroyed gradually by natural processesD. it shows the extreme beauty of nature because artists use natural material.短文改错As summer vacation are coming soo
26、n, my classmates are trying very hardly to get train tickets to go home. But I have made up my minds to spend the vacation far from home for first time in my life. My parents have agreed to visiting me, and I will have a different vacation. When they came here, I will show them around my university
27、and the city just as well. I have decided to buy them some nice gift. It will be a big surprising for them. My parents had done a lot for me, and I think it is high time that I did anything special to express my thanks. 参考答案.选词填空1. adopted2. abstract3. possessions4. aimed5. attempted6. faithfully7.
28、predict8. coincidence.单项填空1. 解析:选 A。考查名词辨析。根据 So did I 可知,说话人也是在伦敦度过暑假的,所以是个巧合(coincidence)。conclusion“结论” ;consequence“结果;后果”;celebration“庆祝”。2. 解析:选 A。考查动词辨析。根据后半句“但因为生词太多而被迫中途放弃”可知, “我曾经试图读过一本英文小说 ”。attempt to do sth.“试图做某事” ,符合题意。manage to do sth.“设法做成功某事”;offer“ 主动提出” ;pretend“假装”。3. 解析:选 D。考查名
29、词辨析。句意:由于他们在一场大火中失去了一切,Black 一家不得不靠朋友和亲戚生活。possession 用复数形式表示 “财产”,符合题意。gallery“ 画廊” ;reputation“名声”;signature“ 签名”。4. 解析:选 B。考查形容词辨析。句意:“Jim 非但没有伸出援手,反而站到一边,嘲笑陷入困境的我们。 ”“噢,他一向这么冷酷无情。 ”句型“it is typical of sb.to do sth.”表示“某人通常;一向;是某人的特点”,符合语境。5. 解析:选 A。考查短语辨析。句意:这些年来,世界各地的科学家和医生们进行了大量的研究,希望能找到治疗癌症的办
30、法。research 为不可数名词,选项中只有 a great deal of 可修饰不可数名词;其它选项均修饰可数名词复数。6. 解析:选 C。考查短语辨析。 “我想今夏休假”与“我又不想错过 7 月中旬的会议”是矛盾的两个方面,故 on the other hand (另一方面)符合语境。whats more“另外 ”;by the way“ 顺便说”;as a matter of fact“实际上”。7. 解析:选 D。句意:当地政府采取了一些有效措施,目的是在经济困难时期减少开销。aim at 意为 “以为目的”,aiming at .在此用作状语。8. 解析:选 C。句子主干 Amo
31、ng the workers were the peasants 是倒装句,倒装形式是“ 表语be 主语 ”。正常语序是 the peasants were among the workers。根据从句时态可知应用一般过去时。9. 解析:选 D。句意:想知道采用哪种技巧,一种方法就是研究优秀的读者所使用的方法,然后在你自己的阅读中加以采纳。adopt“采用;采纳” ,符合题意。accept“ 接受”;admire“赞美;钦佩” ;admit“承认”。10. 解析:选 B。句意:从她说话的语调看,她显然不同意。evident“明显的;明白的” ,符合题意。 informal“非正式的”;gene
32、rous“慷慨的” ;reliable“ 可靠的;可信赖的” 。.阅读理解1. 解析:选 C。细节理解题。由第一段前两句“He lived his whole life as a poor man. His art and talent were recognized by almost no one.”可知,梵高活着的时候没有得到人们的认可。故 C 项正确。2. 解析:选 B。细节理解题。由第一段第三句可知导致梵 高自杀的原因是他得了精神病。故 B 项正确。3. 解析:选 D。细节理解题。由第四段第二句“His style is marked by short, broad brush st
33、rokes”可知 D 项正确。4. 解析:选 A。推理判断题。因为越来越多的人喜欢梵 高的作品,所以其才得以以高价出售,大获成功。故 A 项正确。5. 解析:选 C。推理判断题。通读全文可知,梵 高在 1880 年投身于绘画艺术,1890 年开枪自杀,由此可推断,他的作品都创作于生命中的最后十年。故 C 项正确。6. 解析:选 D。推理判断题。根据第一段的末句可知,地景艺术的存在有几千年的历史了。7. 解析:选 B。细节理解题。根据第二段第二句中“made of a collection of stones and mud”以及第三段第三句中 “like salt, which is adde
34、d to the Spiral Jetty”可知,在创造 Spiral Jetty 时,艺术家使用了石头、泥土和盐。8. 解析:选 A。细节理解题。根据第二段最后一句中的 the American artist可知 Robert Smithson 是美国的一名艺术家。9. 解析:选 A。细节理解题。根据最后一段的第一句可知,地景艺术不能永远存在。10. 解析:选 C。细节理解题。根据最后一段和最后一句可知地景艺术对艺术家来说有吸引力的一个原因是随着时间的流逝,它会发生变化,直至衰落。.短文改错答案:第一句:areis; hardlyhard第二句:mindsmind; first 前加 the第三句:visitingvisit第四句:camecome第五句:giftgifts第六句:surprisingsurprise第七句:hadhave; anythingsomething