1、必修 Unit 2单元检测 A语言基础扎根练阅读理解提速练语言基础扎根练.单词拼写/用所给词的适当形式填空1The DNA test showed that he was not the birth son of the man and woman who had raised (养育) him.2(2018成都模拟)Their classification and analysis occupied (占用) scientists for years and led to a fivevolume report, the last volume being published in 1895
2、.3The next April 5th night, I volunteered to stay, though a new doctor promised to replaced (替换) my night work.4(2017江苏高考阅读)By painting buildings white, cities may slow down the warming process (进程) 5(2018鞍山模拟)With our regions natural beauty, we produce a unique (独特的) range of foods, fresh fruits an
3、d vegetables to ensure that our area remains worldfamous.6(2017江苏高考书面表达)As is indicated (显示) in the graph, the boxoffice income of Chinese films increased constantly from 2012 to 2015.7(2018杭州一模)Being confident in your appearance (外貌) makes you more confident in other areas.8After that, he, represen
4、ting (代表) Chinese Team, competed in the Olympic Games, the World Table Tennis Championship, and so on many times.9The custom (风俗) of lighting the Olympic flame goes back centuries.10(2017全国卷阅读)What the plants pump through the air is a mixture_ (混合物) of chemicals known as volatile organic compounds,
5、VOCs for short.11The most pleasant thing of the rainy season is that one can be entirely (entire) free from dust.12Others are concerned (concern) about using gardening methods that require less water and fewer fertilizers (肥料 )13My most embarrassing (embarrass) moment was trying to introduce a woman
6、 whose name I couldnt remember.14In fact, women are less likely to have high blood pressure (press) or to die from heart attacks.15Knives should not be kept where it is accessible (access) to children.单句改错 1Occupying in looking after her babies, my aunt has little time to hang out with us.OccupyingO
7、ccupied2Things in the world differ in each other in a thousand ways.第一个 in 改为 from3The only access for the farm house is across the fields.forto4A medical team, consisted of 30 doctors, was sent to the disaster area.consisted consisting5The group has expressed concern of reports of political violenc
8、e in Africa.ofabout/for6Making a good impression on the interviewers is for vital importance.forof7Everyone wants to live in a beautiful and comfortable place, but not either know where it is.eitherall8I didnt accept the job because it was badly paid and aside with that, it wasnt very interesting.wi
9、thfrom9You might be entire mistaken by them in such conditions.entireentirely10The expert reached the conclusion the universe was expanding.conclusion 后加that.翻译句子 1并不是所有人都愿意做这样的工作,因为它对于有些人来说太难了。(部分否定)Not_all_are_willing_to_do_such_work,_for_it_is_quite_hard_for_some_of_them.2在所有科学领域里,基础研究是非常重要的。(be
10、of 抽象名 词)Basic_research_is_of_great_importance_in_all_scientific_fields.3无论你什么时候方便,请过来把你需要的书取走。(be convenient for/to)Whenever_it_is_convenient_for/to_you,_come_and_get_back_the_books_you_need.4一项研究表明太多的惩罚会导致孩子失去信心。(lead to)A_research_shows_that_too_much_punishment_will_lead_to_childrens_losing_confi
11、dence.5他驾驶考试没有通过是因为他太粗心了。(because 引 导的表语从句)That_he_failed_in_the_driving_test_is_because_he_was_too_careless.6有些人浪费粮食,然而有些人却吃不饱。(while)Some_people_waste_food_while_others_dont_have_enough.阅读理解提速练A(2018烟台质检)You may think that English speaking competitions are dominated by English majors, and that col
12、lege students from other majors dont stand a chance of winning. But this years China Daily “21st CenturyCocaCola Cup” National English Speaking Competition provided strong evidence to the contrary.The competition drew to an end on March 20 at Beijing Foreign Studies University. None of the top three
13、 contestants were English majors. The grand champion, Zhu Xue, is a medical student from Shanghai Jiao Tong University. And the runnersup named Cai Yao from Beijing Foreign Studies University and Li Zehan from the Chinese University of Hong Kong are both law students. Chen Mengzhu from New York Univ
14、ersity Shanghai won the fourth place and will be heading to London in May to compete in the International Public Speaking Competition on behalf of China. And guess what? Chen is not an English major either. She is a science student, majoring in interactive media art.Their advantages may lie in the u
15、nique qualities and experiences that come with their majors. For example, Zhu managed to keep a cool head throughout the competition, a skill probably honed (磨炼) in her training as a medical student. She was even calm after she won the championship.Qu Weiguo, a Fudan University professor and one of
16、the competitions judges, believes its no surprise that students like Zhu surged (蜂拥而来) ahead. “English majors may be superior at their language skills, but they may lack the knowledge from other fields to support their speech and enrich their arguments, ” he said.Throughout the past 20 years, contes
17、tants at the competition have transitioned (变迁) from focusing solely on language skills to placing more emphasis on the content of the speeches.语篇解读:人们可能会认为英语演讲比赛应该是英语专业学生的天下,但是中国日报社“21 世纪可口可乐杯”全国英语演讲比赛结果有力地 证明了这种看法是错误的。1The underlined word “dominated” in Paragraph 1 refers to “_”Apermitted Bcontrol
18、ledChosted Dtaught解析:选 B 词义猜测题。permit 意为“允许” ;control 意为“控制;掌控” ;host 意为“主办;主持” ;teach 意为“教” 。第一段第一句中提到来自其他专业的大学生都没有赢得英语演讲比赛的机会,由此可知,人们可能会认为英语演讲比赛都是英语专业的人获胜,也就是英语专业的人占有优势,这 和 control 的意思相符,故 选 B 项。2Who won the first place in the latest National English Speaking Competition?AChen Mengzhu from New Yor
19、k University Shanghai.BCai Yao from Beijing Foreign Studies University.CZhu Xue from Shanghai Jiao Tong University.DLi Zehan from the Chinese University of Hong Kong.解析:选 C 细节理解题。根据第二段第三句可知,冠军是来自上海交通大学医学专业的朱雪。故选 C 项。3According to the passage, what should English major competitors pay more attention
20、to in the future?AThe content of the speeches.BA good command of English language.CSkills of making a speech.DA cool head.解析:选 A 推理判断题。根据倒数第二段一位复旦大学教授的 话可知,英 语专业的学生在语言技巧方面可能比较优秀,但是他 们可能缺乏其他 领域的知识来支撑他们的演讲和丰富他们的观点。最后一段指出:在 过去的 20 年里,参加比赛的竞争者已经从仅仅注重语言技巧转变到更多地强调演讲的内容。由此可推出英 语专业 的参赛者在将来应该更多地注意演讲的内容,故选 A
21、项。4Which of the following shows the structure of the passage?CP:Central Point P:Point Sp:Subpoint( 次要点) C:Conclusion解析:选 B 篇章结构题。分析文章结构可以发现,本文是总分总结构。第一段提出英语专业学生没有获得英语演讲比赛这一主题,下面三段利用事例来支持观点并分析原因,最后一段得出结论并指出英 语专业的学生以后应该多注意演 讲的内容。故 选 B 项。BWhenever something looks interesting or beautiful, there is a na
22、tural desire of us to capture and preserve it which means, in this day and age, that we are likely to reach for our phones to take a picture.Though this would seem to be an ideal solution, there are two big problems associated with taking pictures. Firstly, we are likely to be so busy taking picture
23、s that we forget to look at the world whose beauty and interest encourage us to take a photograph in the first place. And secondly, because we feel the pictures are safely stored on our phones, we never get around to looking at them, so sure are we that well get around to them one day.The first pers
24、on to notice the problems was the English art critic, John Ruskin. He was a keen traveler who realized that most tourists make a poor job of noticing or remembering the beautiful things they see. He argued that humans have a natural tendency to respond to beauty and desire to have it, but there are
25、better and worse expressions of this desire. At worse, we get into buying souvenirs or taking photographs. But, in Ruskins eyes, theres just one thing we should do attempting to draw the interesting things we see, regardless of whether we happen to have any talent for doing so.Ruskin said, “Drawing
26、can teach us to see: to notice properly rather than gaze absentmindedly. In the process of recreating with our own hand what lies before our eyes, we naturally move from a position of observing beauty in a loose way to one where we acquire a deep understanding of its parts.”Ruskin deplored the blind
27、ness and hurry of modern tourists, especially those who prided themselves on traveling around the whole Europe in a week by train, “No changing of places at a hundred miles an hour will make us stronger, happier, or wiser. There was always more in the world than men could see, if they ever walked sl
28、owly; they will see it no better for going fast. The really precious things are thoughts and sights, not pace.”语篇解读:无可厚非,手机给 我们的生活带来了很多便利,所以每当人们想要捕捉并保存看到的美景时,都会拿起手机去拍照,但是英国的拉斯金指出,画画才是看到美景时我们应该做的。5According to Paragraph 2, when taking pictures, people tend to _.Afind it hard to learn skills of taking
29、 good picturesBfind a good way to keep things in their mindsCforget to appreciate something attractive on the spotDhave a chance to meet the challenge of new technology解析:选 C 细节理解题。根据第二段第二句 “Firstly, we are likely to be so busy taking pictures . take a photograph in the first place.”可知,人们看到吸引人的东西时只忙
30、着拍照,却忘记了在现场去欣赏它们。故 选 C 项。6According to Ruskin, what should travelers do to best express their appreciation of and desire for something beautiful?ATo speak it out openly.BTo paint it immediately.CTo purchase it directly.DTo photograph it instantly.解析:选 B 细节理解题。根据第三段最后一句“But, in Ruskins eyes .attempti
31、ng to draw the interesting things we see, regardless of whether we happen to have any talent for doing so.”可知,在拉斯金看来,看到有趣的东西我们应该做的事情只有一件:不管我们是否有画画的天赋,都要试着把它画下来。故选 B 项。7From the fourth paragraph, we can infer that Ruskin encourages us to be _.Acreative and thoughtfulBactive and adventurousCconsiderat
32、e and determinedDsensitive and ambitious解析:选 A 推理判断题。本段 陈述了拉斯金对把美景画下来的看法:画画教 给我们正确地去观看而不是心不在焉地盯着看。在用我 们自己的手去再 创造我们眼前的东西的过程中,我们就会自然地从懒散观 看转换到更深层地理解美景。由此可知,拉斯金鼓励我 们要多去思考,要有创造性。故选 A 项。8The underlined word “deplored” in the last paragraph is closest in meaning to “_”Aappreciated BfavoredCcriticized Dignored解析:选 C 词义猜测题。根据画 线词后面的“blindness and hurry”及拉斯金所说的话可知,拉斯金不赞成现代游客的盲目和匆忙。故选 C 项。