分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型2013-2014学年沪教牛津版八年级英语下期末检测题及答案.doc

  • 上传人:精品资料
  • 文档编号:8690496
  • 上传时间:2019-07-07
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:31.55KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2013-2014学年沪教牛津版八年级英语下期末检测题及答案.doc
    资源描述:

    1、期末检测题(时间:60 分钟;满分:100 分)二、单项填空(每小题 1 分,满分 10 分)21. Do you play piano in your free time?No, I like sports. I often play soccer with my friends.A. /;/ B. the; / C. the; the D. a; a22. Its very important for us to learn how to learn by .A. ourselves B. itself C. myself D. themselves23. Excuse me, where

    2、 did you get the book?I borrowed it from the .A. cinema B. library C. park D. station24. You can improve your English practicing more.A. by B. with C. of D. in25. Would you like some coffee?Yes, and please get some sugar. I prefer coffee sugar.A. to B. for C. with D. from26. Grace is going to give m

    3、uch money to charity, she is not rich enough.A. if B. unless C. since D. though27. Can you answer this question?Sorry, I can understand it.A. hardly B. almost C. quite D. nearly28. Thanks for your invitation, but Im sorry I cant go. I need to my baby at home.A. take away B. take off C. take care of

    4、D. take out of29. Must I finish my homework now?No, you . You can go home now.A. neednt B. mustnt C. shouldnt D. cant30. I think students should have mobile phones to call their parents. They often use them to play games instead.A. I hope so. B. I dont agree.C. No problem. D. Good idea.三、完形填空(每小题 1.

    5、5 分,满分 15 分)Its very common to meet different people in public places.When I was 12 years old, I got a small job in a 31 . On my first day at work, I didnt come home for lunch. When I came home at night, Mum asked, “How did you 32 your lunch, dear?” I answered, “I made some new friends in the superm

    6、arket, twin brothers, their mom and dad. They were my customers. They invited me 33 lunch.” Mum was happy that I had made new friends but she wanted to know what kinds of 34 they might be.Several days later, I asked my friends to come to the supermarket where I worked 35 let Mum meet them. Mum was v

    7、ery 36 to find out that the twin brothers were joined at the chest(胸部). She felt very strange because I didnt tell her about that before.When Mum asked me about this, I said, “I know that too. But do you know that their mom has to make all clothes because its 37 difficult to find anything to fit the

    8、m? Theyre also good 38 . That day, Joe, the one on the right, made me noodles for lunch.”When Mum saw the twins, she must have thought how strange they 39 . But to me, what I cared about was that they had difficulty 40 clothes and they were good cooks.31. A. supermarket B. post office C. factory D.

    9、bank32. A. find B. make C. manage D. eat33. A. at B. for C. after D. before34. A. men B. women C. boys D. people35. A. and B. but C. or D. so36. A. surprised B. excited C. interested D. disappointed37. A. so B. very C. too D. really38. A. friends B. singers C. workers D. cooks39. A. smelled B. looke

    10、d C. felt D. sounded40. A. selling B. making C. wearing D. buying四、阅读理解(每小题 2 分,满分 20 分)Sam was a fifteen-year-old boy living with his little sister, Julie. Their parents had passed away long ago. Sam had taken care of Julie by himself.One day, Sam woke up at three in the morning as usual. When Juli

    11、e was sleeping alone, Sam left their little house to send newspapers. When he found an old man sitting in front of their house, Sam was so surprised that he stopped to look at him closely. It was an icy morning and he looked very cold.The poor old man didnt have anything to cover himself with. Sam w

    12、ent into his house to get the old man a blanket(毯子). However, there were no extra blankets, so Sam thought hard and took his fathers coat. It was the only thing of his fathers that he had left. Sam wrote a short note, “Sir, I found you sleeping in front of my house. This is my fathers coat. I hope i

    13、t fits you well.” He put the note in a pocket of the coat, and covered the old man with the coat. Then he went to work. When he came back three hours later, both the man and the coat were gone. Sam thought that it was the best thing he could have done with his fathers coat.That afternoon, Sam hurrie

    14、d home after school because Julie was at home alone. However, Julie and the old man were standing in front of the house, and Julie shouted to Sam, “Brother! Hes our grandfather!”The grandfather smiled and said, “Sam. Thank you for giving me the coat and letting me know how good my grandson is. This

    15、coat was the one that I gave my son a long time ago!”41. How was the weather when Sam saw an old man in front of his house?A. Hot and sunny. B. Rainy.C. Icy and cold. D. Windy.42. Sams morning job was to .A. take care of his sister B. go to schoolC. send newspapers D. look for his grandfather43. “Th

    16、eir parents passed away long ago.” means “Their parents long ago.”A. died B. went onC. left home D. passed by44. Sam covered the old man with his fathers coat because .A. his fathers coat fitted the old man wellB. the coat was the only thing that his father had leftC. he knew the old man was his gra

    17、ndfather thenD. he had no extra blanket45. What is the story mainly about?A. Fathers coat was missing.B. Sam found his grandfather through an act of kindness.C. An old man was too cold to live on.D. Sam took care of his sister by himself.BIt is true that people with better education are usually able

    18、 to get better paying jobs. In other words, they have more chances to choose a good job while people with little or no education dont. It seems that the purpose of education is to make people get jobs. But this isnt accepted by all people.Some people may think that a person should spend the best yea

    19、rs of his life to get education only for a way of living. This was probably one of the earliest reasons of education. In fact, if education is just a way of making a living, people dont need to spend so much time in school. People can get education for a living in a short time. Subjects like history

    20、 and geography need not be taught to everyone. Even language and mathematics need not be taught in detail (详细地 ), either. Here it is clear that education is much more than teaching a man to get a way of living.Education is well-rounded and it is mainly for improving a man. It is not only to teach hi

    21、m to speak, read and write, but also to develop his creative thinking and other abilities. After that, it is to make him a wise man and thankfully enjoy the achievements of human. Education is to make a man lead a better life. Educated people are expected to be able to listen to good music, read goo

    22、d books, watch plays and most of all take an interest in the world.I would agree that making a good living is an important reason for education, but certainly not the most important or the main reason.46. People with little education usually .A. spend a long time in school B. have a good chance to g

    23、et a jobC. spend the best years to choose jobs D. have fewer chances to get a good job47. One of the earliest reasons of education was probably to .A. make a man lead a better life B. teach a man to write and thinkC. make people get a way of living D. teach people to read good books48. The underline

    24、d word “well-rounded” in the passage means “ ” in Chinese.A.圆满的 B.崭新的 C.公平的 D.全面的49. It is expected that educated people will be able to .A. accept education as a way of livingB. take an interest in the worldC. develop their abilities to make playsD. learn subjects like language and mathematics50. T

    25、he passage mainly tells us that . A. education should make a man improveB. people can get education in a short timeC. people should be able to get better paying jobsD. all subjects are so important for a way of living五、句型转换(每小题 2 分,满分 10 分)51. Our school organizes an English speech contest once a ye

    26、ar.(就画线部分提问)does your school organize an English speech contest?52. The beach is a nice place for tourists.(改为感叹句)nice place the beach is for tourists!53. Are there any new markets in Asia? The sales manager wants to know.(合并为一句)The sales manager wants to know there some new markets in Asia.54. You

    27、should finish the work at the end of the week.(改为被动语态)The work should at the end of the week.55. The woman teacher asked the students, “Can you understand what I am saying?”(改为间接引语)The woman teacher asked the students could understand what she was saying.六、根据汉语意思完成句子(每小题 2 分,满分 10 分)56.为了赶上早班公共汽车,今天

    28、早上他起得很早。catch the early bus, he got up early this morning.57.那个小男孩给我们留下了好印象。The little boy us.58.谢天谢地! 我们按时完成了那项工作。! We finished the work on time. 59.他独自回了家。He went home .60.除了放弃,我们别无选择。We give up.七、书面表达(满分 15 分)随着全球环境的恶化,越来越多的人选择过低碳生活。请写一篇英语短文,倡议你的同学们加入低碳一族。要点如下:1.节约用水、用电、用纸;2.去超市购物时,自备购物袋;3.不要购买不必

    29、要的衣服;4.不要购买一次性的杯子和碗筷;5.步行或骑自行车上学。注意:1.可适当增加细节,以使行文连贯;2.词数 80 左右。开头和结尾已给出,不计入总词数。With the global warming getting worse,more people choose to live a low-carbon life for the purpose of reducing greenhouse gases. _ Lets take action and live a low-carbon life!参考答案:15 CBACA 610 ACBAB 1115 CBCBA 1620 ABCAB

    30、 21. B play 与表示西洋乐器的名词连用时,西洋乐器名词前要加定冠词the;play 与表示球类的名词连用时,球类名词前不能使用冠词。故选B。 22. A ourselves“我们自己 ”;itself“它自己” ;myself“我自己” ;themselves“他/她/它们自己”。所选反身代词应与前面的 us 保持一致,故选ourselves。句意为“ 对我们来说学会如何自学是非常重要的”。23. B cinema“电影院” ; library“图书馆”;park“公园” ;station“ 车站” 。由问句句意“打扰了,你从哪里得到的这本书?” 可推知答语意为 “它是我从图书馆借的

    31、”。故选 B。24. A by 表示方式,意为“通过;经由” ;with 意为“ 用;和在一起”;of意为“关于;属于 的”;in 意为“在里;用”。由句意“你可以通过多练习来提高你的英语水平”可知 A 项符合句意。25. C 由问句句意“ 你想喝些咖啡吗? ”及答语前半句句意 “是的,请放些糖”可知答语后半句句意为“ 我更喜欢喝加糖的咖啡”。四个选项中只有 with有“带有,具有 ”的意思,即: coffee with sugar“加糖的咖啡” ,故选 C。 26. D if“如果” ;unless“除非”;since“自从”;though“虽然” 。由上句“Grace 打算捐很多钱给慈善机

    32、构” 和下句 “她不够富有” 可知,前后句在语意上存在转折关系,故此处用 though 引导让步状语从句。27. A hardly“几乎不”;almost“几乎” ;quite“ 非常”;nearly“差不多” 。由sorry(对不起)可知,下句句意为“我几乎不理解这个问题”。故用hardly。28. C take away “拿走,带走”;take off “起飞,脱下”;take care of “照顾”;take out of “从中取出”。空格后是 my baby “我的孩子”,因此 take care of 符合题意。29. A neednt“没有必要 ”;mustnt“禁止,不准”

    33、; shouldnt“不应该” ;cant“不能”。以 Must I 开头的一般疑问句,其否定答语一般是 No, you neednt.或 No, you dont have to.。故选 A。30. B I hope so.“我希望如此”;I dont agree.“我不同意”;No problem.“没问题”;Good idea.“好主意”。由上句句意“我认为学生们应该有手机以便给家长打电话”和答语后句句意 “相反,他们经常使用手机玩游戏 ”可知,第二个人和第一个人的意见不一致,故答案应为 B。31.A 联系下文 I made some new friends in the superma

    34、rket.可知, “我”在一家超市找到一份工作。故选。32.C find“找到”;make“做”;manage“ 设法完成 ”;eat“ 吃” 。因为自己的孩子是第一天上班,所以妈妈关心的是孩子是如何设法吃午餐的。四个选项中 manage 最符合文意。33.B invite sb. for lunch 表示“邀请某人吃午餐”。34.D 在前面“ 我” 对妈妈说自己认识了几个新朋友,他们是一对双胞胎兄弟和他们的父母。妈妈想知道他们是怎样的人,所以此处用 people 最合适。35.A asked 与 let 是两个并列的动作,前后句意不存在转折、选择、因果等意味,故用 and 连接。36.A s

    35、urprised“惊讶的”;excited“ 兴奋的” ;interested“感兴趣的”;disappointed“失望的”。由于“我”之前并没有告诉妈妈这对双胞胎兄弟是连体兄弟,所以当妈妈看到两兄弟胸部相连时,她应感到惊讶。故选。37.C too.to.是一个固定结构,意为“太而不能”。句意:但你知道因为太难找到适合他们的衣服所以他们的妈妈必须做所有的衣服吗?38.D 由下文 That day, Joe, the one on the right, made me noodles for lunch.可知,此处说他们是好“ 厨师”。文章最后一句中的“.they were good cook

    36、s.”也是提示。39.B 由句意“ 当妈妈看到这对双胞胎时,她一定认为他们看起来是多么奇怪”可知,此处用连系动词 looked,意为“ 看起来 ”。40.D sell“卖”;make“ 做 ”;wear“穿” ;buy“买”。对于这对连体双胞胎兄弟而言,他们买衣服有困难。have difficulty (in) doing sth.“做某事有困难” 。41.C 由文章第二段最后一句“It was an icy morning and he looked very cold.”可知答案应为 C。42.C 由文章第二段中的“.Sam left their little house to send

    37、newspapers.”可知,萨姆早上的工作是送报纸,故答案为 C。43.A die“死 ”;go on“继续”;leave home“离开家 ”;pass by“经过” 。结合上下文意思可知,pass away 意为“去世;消失”,与 die 意思相同,故答案为A。44.D 由文章第三段中的“However,there were no extra blankets, so Sam thought hard and took his fathers coat.”可知,答案应为 D。45.B 阅读全文可知,文章主要讲述的是一个男孩的善举无意中促成亲人相认的故事,故选 B。46.D 根据文章第一段

    38、第二句“In other words, they have more chances to choose a good job while people with little or no education dont.(换句话说,他们有更多的机会来选择一份好工作,然而接受过较少教育或没接受过教育的人却不行。 ) ”可知选 D。47.C 根据文章第二段第一、二句“Some people may think that a person should spend the best years of his life to get education only for a way of living

    39、. This was probably one of the earliest reasons of education.(有些人也许认为一个人把他一生中最好的岁月用来获取教育只是为了一种生存的方式。这可能是最早的教育的原因之一。 ) ”可推知应选 C。48.D 该单词所在的句子是第三段的主题句,而该单词是该主题句的关键词。由本段的内容可知,教育的目的是从各个方面提高人的素质,由此可推知该单词的意思是“ 全面的 ”,故选 D。49.B 根据文章第三段最后一句“Educated people are expected to be able to listen to good music, rea

    40、d good books, watch plays and most of all take an interest in the world.”可知,受教育的人被料想能够听好音乐,读好书,观看戏曲,而最重要的是对世界充满兴趣,故选 B。其他选项都是片面的。50.A 根据文章第三段第一句“Education is well-rounded and it is mainly for improving a man.”可知,教育是全面的,它主要是为了提高人的整体素质。故选 A。51. How often once a year“一年一次”,表频率。对频率提问应用 how often。52. Wha

    41、t a 陈述句中 a nice place 为名词短语,改为感叹句时应用 what引导。53. whether/if,are 把直接引语中的一般疑问句变成充当宾语从句的间接引语时,语序由疑问语序变为陈述语序,并用连词 if 或 whether 引导,意为“是否”。54. be finished 含有情态动词的被动语态结构:情态动词+be+及物动词的过去分词。55. if/whether they 把直接引语中的一般疑问句变成充当宾语从句的间接引语时,语序由疑问语序变为陈述语序,并用 if 或 whether 来引导。根据原句知直接引语中的 you 指 the students,因此用 they

    42、 来代替,故填 if they 或whether they。56. In order to 57. made a good impression on 58. Thank goodness59. on his own 60. have no choice but toOne possible version:With the global warming getting worse,more people choose to live a low-carbon life for the purpose of reducing greenhouse gases.Wed better save m

    43、uch water and paper and electricity. We should use less carbon and oil. Its important to turn off the lights and computers when we leave the room. We should take our own bags when we go shopping instead of using plastic bags from the supermarket. We should buy few clothes which are unnecessary. We shouldnt buy or use one-off cups or chopsticks or bowls. Its good for us to walk or take bikes to school instead of taking cars. We can also plant more trees to change air around us.Lets take action and live a low-carbon life!

    展开阅读全文
    提示  道客多多所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2013-2014学年沪教牛津版八年级英语下期末检测题及答案.doc
    链接地址:https://www.docduoduo.com/p-8690496.html
    关于我们 - 网站声明 - 网站地图 - 资源地图 - 友情链接 - 网站客服 - 联系我们

    道客多多用户QQ群:832276834  微博官方号:道客多多官方   知乎号:道客多多

    Copyright© 2025 道客多多 docduoduo.com 网站版权所有世界地图

    经营许可证编号:粤ICP备2021046453号    营业执照商标

    1.png 2.png 3.png 4.png 5.png 6.png 7.png 8.png 9.png 10.png



    收起
    展开