1、绝密启用前人教版英语必修三 Unit3 The Million Pound Bank Note2. Learning about Language一、单词拼写1The first _ (幕) of the play is so wonderful.2You are not _ (允许) to smoke in the office.3I screamed and everyone _ (盯着看) 4The thief was _ (发现) by the police entering the building.5She managed to calm him down and _ (寻求) h
2、elp from a neighbor.6Hot and cold are _ (相反的) words.7You should apologize to your classmate.No way. It is not my _ (错误) 8Who is the _ (作者) of the new novel?9Looking out of the window, she saw a man _ (游荡)10Please change the _ (短语) into Chinese.二、选词填空根据语境,用下列所给词汇或短语的适当形式填空。第一组:on the scene 在现场;当场behi
3、nd the scenes 在幕后;暗中the scene of the accident 事故现场make a beautiful scene 构成了一道美丽的风景11.Our reporter was the first person _. 我们的记者是最先到达出事地点的。12.The rocking boats along the river bank _. 河边晃晃悠悠的船只构成了一道美丽的风景。13.Such decisions are made _, without the public knowing them. 这样的决定都是背着公众秘密做出的。14.The boy led h
4、is mother to _. 这个男孩将他的妈妈领到事故现场。第二组:permit v允许;许可 (allow);n.通行证;许可证;执照permit sb. to do.允许某人做permit doing sth.允许做某事permit sb. sth.允许某人某事ask for permission 请求许可without permission 未经许可with/without ones permissionwith/without the permission of sb. (不)在某人的允许下15. Without a drivers _,you are not _ to drive
5、 the car. 没有驾驶执照,你不被允许开车。16. Many cities _ migrant workers to apply for a job, but their family members are not _ to apply. 许多城市允许外来务工人员申请工作,但是他们的家庭成员不允许申请。17. Having got a _ to hunt, I began to ask for his _ to hunt wild animals in his forest. 得到了狩猎许可证后,我开始征求他的许可,让我在他的森林里猎取野生动物。第三组:spot vt.发现,认出;点缀
6、 n.斑点;污点;地点on the spot 当场,当下put sb. on the spot 使某人尴尬,使某人为难hit the spot 满足要求,合口味a scenic/historic spot 风景名胜 /古迹be spotted with sth. 满是斑点18.This is the _ where the two trucks collided.这儿就是那两辆卡车相撞的地点。19.The teacher graded our test papers on the spot. 老师当场就给我们的试卷打了分。20.My father _ several spelling mist
7、akes in my composition. 我父亲在我的作文里发现了好几处拼写错误。第四组:account n.说明;理由;计算;账目;报道 vi. & vt. 认为;说明;总计有account for 说明 原因等 ;做出解释;占的比例on account of 由于,因为on no account 绝不(置于句首时,句子部分倒装)take account of/take.into accounttake.into consideration 考虑take no account of 对不加考虑open an account 开户21.He could not _ his foolish
8、 mistake. 他无法解释自己犯的愚蠢错误。22._ should you leave the door unlocked. 绝不要让门解锁。23.The train was held up for two hours _ the snowstorm. 由于暴风雨列车被推迟了两个小时。24.They had to _ every possibility _ when drawing up the plan.他们在起草计划时,不得不把各种可能性都考虑在内。三、阅读理解AIf you are given only 1 yuan, could you live in a city for one
9、 day? It seems this may be a little difficult. But students from Xian did it.On April 10, more than 60 students from the Middle School Attached to Northwestern Polytechnic University took part in the One Yuan Metropolis Survival. The charitable organization for teenagers called Imperceptible Educati
10、on held this activity. Students not only have to live, but they also have to deal with a lot of hard tasks. It has happened in eight cities and is going to four others, including Beijing, in June.To make money, many students looked for part-time jobs and saw how hard life was. Zhang Queue, 14, asked
11、 more than 10 restaurants for a job and finally got one chance. “We were sad when they said no. But gradually (逐渐地), we got used to it,” he said. After being a waiter for an hour, he got 25 yuan.Some made use of their talents by singing and dancing in parks or shopping malls. Many people who walked
12、by took notice and helped them. Zhao Jincheng, 14, drew pictures and made paper crafts(手工). “This showed its important to learn a special skill,” he said.Living was hard, but finishing the tasks wasnt any easier. They went to different places to finish tasks in a short time. The most amazing one was
13、 when they had to exchange things worth thousands yuan with only a piece of paper in half an hour. “We learned how to persuade others. From a balloon to a cake to a bottle of yogurt (酸乳) after almost 20 tries, we got an expensive necklace,” he said. They will give all of the money they made to poor
14、schools in Tibet.25According to Paragraph 2, which of the following is correct?a. adults can join this activity b. students are given a little moneyc. students have to do hard tasksd. twelve cities have joined this activityA. a、b B. b 、c C. c、 d D. a、 d26To make money, students tried many things EXC
15、EPT _.A. going to Beijing to do their tasks B. working part-time jobsC. giving talent shows D. drawing and making paper crafts27During this activity, _.A. Zhang Queue gave up when he was refused B. students learned that life is hardC. Zhao Jincheng made money by singing D. students learned how to ma
16、ke paper crafts28What does the underlined word “persuade” in the last paragraph mean?A. argue with others B. show sth to othersC. sell something to others D. make sb do sth考点:考查说明文阅读BEverybody likes taking selfies (自拍照), from your best friend to your favorite pop star. Selfies are taking over Renren
17、 and Sina Weibo. The word “selfie” was even named Word of the Year by Oxford Dictionaries in 2013. But why do people feel the need to take them? And are they doing us more harm than good?According to Dr. Pamela Rutledge, director of the Media Psychology Research Center in the US, posting a selfie sh
18、ows a biological need for self-validation (自我验证). Humans have an area in their brain that controls social activity. Receiving positive feedback (反馈) on a selfie you have posted can be the same as someone stopping you in the street and praising your appearance. The act of taking a selfie also puts yo
19、u in a position of power. You are the director and the subject of your own work of art. It helps people feel in control of their self-image and can be a powerful tool.But can it go too far? The experts warn that too much time spent on selfies can affect peoples confidence, particularly in teenagers.
20、 If you are spending a lot of time choosing the perfect selfie outfit (着装) or finding the right angle (角度), then there could be a problem. Likewise (同样地), posting selfies can harm your personal relationships. UK studies found that many people find it hard to relate to people who are often posting se
21、lfies. So next time you catch your smartphone to take a quick selfie, it may be better to drop it straight back into your pocket.29What does Rutledge think of posting selfies?A. It helps people get to know each other.B. It helps people take better pictures.C. It just lets people show off their new c
22、lothes.D. It meets (满足 ) peoples need for self-validation.30From Paragraph 2, we learn the following EXCEPT .A. it needs some art to take good selfiesB. the brain controls peoples social activityC. people want good comments (评论) on their selfiesD. taking selfies helps people feel in control of their
23、 self-image31The experts think spending too much time taking selfies can .A. affect peoples confidenceB. give away peoples personal informationC. make people spend more on smartphonesD. cause people to spend less time with their friends四、语法填空阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、 C、和 D)中,选出最佳选项。Henry is carried out
24、 to sea by a strong wind but _32_ (spot) by a ship, on which he earns his passage by working without pay. As a result,he is brought to London. Feeling hungry, he _33_ (wander) alone on the streets,hoping for _34_ job.Then unexpectedly he is _35_ (invite) to a large and beautiful house by two rich br
25、others,Roderick and Oliver. They give a(n) envelope _36_ a bank note in it to him.They have made a_37_ (secretly) bet on whether a man can _38_ (survival) a month in the city with a million-pound bank note. Henry is the person they want.He feels surprised at first and doesnt want _39_ (accept) it,fo
26、r he just wants an honest job from them,not _40_(they) charity. The two brothers persuade him to take it at last,however. Though feeling very _41_(surprise) about the matter,Henry promises them not to open the letter until one and a half hours later.人教版英语必修三 Unit3 The Million Pound Bank Note2. Learn
27、ing about Language 参考答案及解析【答案】1.scene 2.permitted 3.stared 4.spotted 5.seek6.Contrary7.fault 8.author 9.wandering 10.phrase【答案】11.on the scene12.make a beautiful scene13.behind the scenes14.the scene of the accident【答案】15.permit,permitted16.permit,permitted17.permit,permission【答案】18.spot19.on the sp
28、ot20.spotted【答案】21.account for22.On no account23.on account of24. take,into account【答案】25B26A27B28D【解析】教育青少年的慈善组织举办了“一元都市” 的生存活动。参与活动的学生要利用所给的一元钱挣到更多的钱,有的学生作兼职工作;有的学生在公园或商场唱歌跳舞;有的画画或做手工,目的是把挣到的钱捐给西藏贫困的学校。通过这项活动,学生们体会到生活的艰辛。25B 细节理解题。根据短文中的句子 On April 10, more than 60 students from the Middle School
29、Attached to Northwestern Polytechnic University took part in the One Yuan Metropolis Survival. Students not only have to live, but they also have to deal with a lot of hard tasks.可知,只给学生们一元钱,同时他们还必须处理很多艰巨的任务。故答案为 B。26A 细节理解题。根据短文中的句子 Zhang Queue, 14, asked more than 10 restaurants for a job and fina
30、lly got one chance. Some made use of their talents by singing and dancing in parks or shopping malls. Zhao Jincheng, 14, drew pictures and made paper crafts(手工).可知,为了挣到钱,有的学生作兼职工作;有的学生在公园或商场唱歌跳舞;有的画画或做手工,不包含 A。27B 细节理解题。根据短文中的句子“To make money, many students looked for part-time jobs and saw how hard
31、 life was.”可知,通过这项活动,学生们体会到生活的艰辛。答案为 B。28D 词意猜测题。根据后面的句子“From a balloon to a cake to a bottle of yogurt(酸乳) after almost 20 tries, we got an expensive necklace,”可知,参与活动的学生去劝说不同的人去做事情,答案为 D。【答案】29D30A31A【解析】本文讲述了自拍越来越流行以及自拍给人们生活带来的影响。29D 细节理解题。根据文章第二段中的” posting a selfie online shows a biological nee
32、d for self-validation (自我认可) .可知选项 D 符合题意。30A 细节理解题。根据短文第二段的内容可知,人的大脑可以控制人的行为;如果一个人的自拍照收到了别人积极的反馈信息,他会感到髙兴;自拍照还可以帮助控制自己的自我形象。不包含答案 A 的内容,答案为 A。31A 细节理解题。根据文中的” Psychologists warn that spending too much time on selfies can affect peoples confidence, particularly for teenagers“可知选项 A 符合题意。【答案】32. spot
33、ted33.wanders34.a35.invited36.with37.secret38.survive 39.to accept 40.their41.surprised【解析】32.spotted Henry 与 spot 之间是被动关系故用 spotted。33.wanders 由前一句的时态及主语是 he 可知用 wanders。34.a 设空处表泛指且 job 为辅音音素开头,故用 a。35.invited 有句意可知此处表示被动,故用被动语态。36.with a(n) envelope with a bank note in it to him 此处为 with 短语作后置定语。,37.secret 由设空前后的词可知,设空处为形容词修饰名词,故用 secret。38.survive 情态动词 can 后用动词原形。39.to accept want to do,故用 to accept。40.their 由逗号前面的 them 及设空后的 charity 可知,设空处用形容词性物主代词 their。41.surprised 设空处与 feeling 构成系表结构,故用 surprised。【题型】语法填空【难度】一般版权所有:学优高考网()