1、课时练习(二).单句语法填空1 He has made an important (contribute)to the companys success.2 Tim is a very (create)musician who has written many songs.3 The trade union (move)is concerned with working conditions.4 We explained our plans and he was very (enthusiasm)about them.5 The bridge under (construct)will be
2、open to the public next year.6 It is (universe)known that the earth is round.7 She was instructed to act with (cautious)8 Over 2,000 people were in (attend)at yesterdays demonstration.9 The prime minister (rejection)any idea of the reforming system.10 What he said was (revolution)【答案】 1.contribution
3、 2.creative 3.movement4 enthusiastic 5.construction 6.universally7 caution 8.attendence 9.rejected10 revolutionary.完成句子1 He (对自己要求严格)when he was young.2 (有意义)to take care of your health.3 (直到他告诉我我才知道)Tom had gone to Beijing.4 Before he came here,my father used to sleep (睁着眼)5 (除了钢笔) ,he presented me
4、 with two notebooks.【答案】 1.was very strict with himself 2.It makes sense 3.Only when he told me did I know 4.with his eyes open 5.Apart from the pen.阅读理解AAlbert Einstein had a great effect on science and history,and his achievement was even greater than what only a few other great scientists have ac
5、hieved.An American university president once said that Einstein had made a new outlook, a new view of the universe.It may be some time before the average mind understands fully the identity(识别)of time and space and so onbut even ordinary men now understand that the universe is something larger than
6、ever thought before.By 1914 young Einstein had been worldfamous.He accepted the offer to become a professor at the Prussian Academy of Science in Berlin.He had few duties,little teaching and unlimited chances for study,but soon his peace and quietness were broken by World War .Einstein hated fightin
7、g and killing.The great suffering of war affected him deeply,and he sat unhappily in his office doing little.He lost interest in his research.Only when peace came in 1918 was he able to get back to work.In the year following World War honors were increasingly put on him.He became head of the Kaiser
8、Wilhelm Institute of Theoretical Physics.But he himself refused the effort to put him in a position far above other people.He was well known for his humble(谦逊的)manner.He often said that his success would certainly have been achieved by others if he had never lived.In 1921 he won the Nobel Prize,and
9、he was honored in Germany until the rise of Nazism(纳粹)when he was driven from Germany because he was a Jew.【语篇解读】 本文是记叙文。文章主要讲述了爱因斯坦的相对论对科学和历史都产生了巨大影响以及他由于研究工作而获得的种种荣誉。1 The main idea of the first paragraph is Athe difficulty of Einsteins thought to othersBthe feeling of an American university presi
10、dent towards EinsteinC the difference between science and historyDthe change in human thought produced by Einstein【解析】 主旨大意题。第一段讲述了爱因斯坦相对论对科学和历史产生了巨大影响,同时,也使人们的思想产生了巨大的变化。【答案】 D2 It seems to the American university president that AEinstein achieved more than any other scientist in historyBeverybody
11、understands Einsteins scientific ideasC the new view of the universe can be quickly learned by everyoneDour ideas about the universe are different today because of Einstein【解析】 细节理解题。由第一段最后一句可知,由于爱因斯坦的理论,人们对于宇宙的看法发生了转变。【答案】 D3 Einstein did his greatest work Awhen Nazism roseBwhen he was youngC durin
12、g World War IDafter he left Europe【解析】 推理判断题。爱因斯坦在纳粹和一战时期,几乎没有正常工作,排除 A 项和 C 项。本文也没有讲述他离开欧洲以后有很大成就,排除 D 项。【答案】 BBLeo Baekeland never gave up his dream of creating a special kind of plastic that would keep its form after it cooled.His invention was Bakelite,an inexpensive,widely used plastic.Leo was
13、born in Belgium into a lower,middleclass family.He studied at the University of Ghent in 1882 and eventually graduated with a doctorate in natural science at the age of 21.He taught there for several years before he travelled on a scholarship to the United States.Once in New York,Leo met Richard Ant
14、hony.Anthony saw potential in young Leo and offered him a job of working in America as a chemist for his company.Leo worked for Anthony for the next two years before unsuccessfully attempting to start his own consulting business.After failing to see success in his own business operations,Leo decided
15、 to return to what he knew and he started producing a kind of photographic paper that would allow good pictures to be taken in artificial light.He did so well in the beginning that he started a company called Nepera Chemical Company while creating a special kind of paper called Velox.Within two year
16、s, Kodak Company bought the right to Leos discovery for $1,000,000.Leo accepted and used the money to set up his own laboratory in his backyard in New York and lived a comfortable life.Leos next project was to come up with a hard yet moldable(可模压的)plastic.After much experimentation,Leo finally came
17、up with a plastic and called it Bakelite.Its special feature was that at a high temperature and pressure,Bakelite can hold its form,even under great heat.Leo made his achievement public in February,1909.The invention of Bakelite marked the beginning of the Age of Plastics.Whether we are listening to
18、 the radio,driving down the road,or drinking from our plastic bottles, we can thank a man who had the foresight and courage to pursue what he thought was possible.【语篇解读】 本文讲述利奥贝克兰出生、求学、研究、创业等一生的人生轨迹。4 Why did Leo Baekeland decide to produce a kind of photographic paper?ABecause he wanted to become a
19、n employee of the Kodak Company.BBecause he became aware that his own business wouldnt be successful.C Because he didnt like working as a chemist.DBecause he had a great interest in taking photos.【解析】 细节理解题。根据第三段第一句可知,应选 B 项。【答案】 B5 Whats the right time order of the following events?a Leo invented B
20、akelite.bLeo went to the United States.c Leo invented the paper Velox.dLeo studied at the University of Ghent.eLeo set up his own laboratory in New York.Ad ,b,c,e,a Ba,c,d,b, eC d, b,c ,a ,e Db,a,e,c,d【解析】 细节理解题。本题是有关利奥的生平简介,从文章的第二、三、四段可得到答案。【答案】 A6 We can learn from the passage that Bakelite is a p
21、lastic that Ahas been widely used since the early 19th centuryBis too expensive for most people to buyC keeps its shape under high heatDhas a longer life than other kinds of plastic【解析】 推理判断题。根据倒数第二段第三句可推知,hold its formkeep its shape“不变形 ”,而 under great heatunder high heat“在高温下”,故应选 C 项。【答案】 C7 What
22、 can be inferred from this passage?ALeo Baekeland was the greatest inventor in America.BLeo Baekeland can be regarded as the father of photographic paper.C Leo Baekeland left his motherland because of poverty.DLeo Baekelands invention is still widely used nowadays.【解析】 推理判断题。根据第一段的最后一句和最后一段可知 Bakeli
23、te 这种物质物美价廉,直到现在还广泛应用于人们的生活中,故选 D。【答案】 D.阅读填句 Six Ways to Improve Reading ComprehensionHelp your child keep what he readsa crucial skill,especially as he gets older and needs to gain important information from textbooks.Have him read aloud.This forces him to go slower,which gives him more time to pr
24、ocess what he reads. 1 Provide the right kinds of books.Make sure your child gets lots of practicereading books that arent too hard. 2 Stopping any more often than that to figure out a word makes it tough for him to focus on the overall meaning of the story.3 To gain meaning from text,your child nee
25、ds to read quickly and smoothlya skill known as fluency.Rereading familiar,simple books gives your child practice at decoding(解读)words quickly so hell become more fluent.Talk to the teacher.If your child is struggling hard with comprehension,he may need more help with his readingfor example,building
26、 his vocabulary or practising phonic skills.Supplement class reading.If his class is studying a particular theme,look for easytoread books or magazines on the topic.Some prior knowledge will make his way through tougher classroom texts.Talk about what hes reading.This“verbal processing”helps him rem
27、ember and think through the themes of the book. 4 For example:Before:“What interests you in this book?What doesnt?”During:“ 5 Is it turning out the way you thought it would?”After: “Can you summarize the book?What did you like about it?”AWhats going on in the book?BAsk questions before,during,and after a reading session.C Reread to build fluency.DHe should recognize at least 90 percent of the words without any help.EPlus,hes not only seeing the words,hes hearing them,too.F Look up new words in the dictionary.GDo you know all the characters in the story?【答案】 15 EDCBA