1、Period 7 Communication Workshop,Culture Corner,Bulletin Board & Writing.选词填空1This book is more interesting than _ book on the shelf.2The capital of Hainan is Haikou City,which _ in the northern part of the island.3They live in a village far _ here.4_ treat you this evening.5The police officer _ catc
2、h the killer as soon as possible.6I have improved my English greatly _ Toms _.7We _ more people _ expand our business.8I have _ my application.9Tom _ lend some money to me.10_ going there by train?Why not? I couldnt agree more.阅读理解ASolar energy for your home is coming.It can help you as a single hom
3、e owner.It can help the whole country as well.Whether or not solar energy can save your money depends on many things.Where you live is one factor and the type of home you have is another.Things like insulation (绝缘材料),present energy costs,and the type of system you buy are added factors.Using solar e
4、nergy can help save our precious fuel.As you know,our supplies of oil and gas are very limited.There is just not enough on hand to meet all our future energy needs.Sooner or later Mother Nature will say thats all.The only way we can delay hearing those words is by starting to save energy now and by
5、using other sources,like the sun.We wont have to worry about the suns running out of energy for another several billion years or so.Besides,the sun doesnt offer as many problems as other energy sources.For example,fossil fuel (矿物燃料) adds to already high pollution levels.With solar energy,we will sti
6、ll need sources of energy,but we wont need as much.That means we can cut down on our pollution problems.With all these good points,why dont we use more solar power?There are many reasons for this.The biggest reason is money.Until now,it was just not practical for a home owner to put in a solar unit.
7、There were cheaper sources of energy.All that is changing now.Solar costs are starting to equal the costs of oil and electricity.Experts say that gas,oil and electricity prices will continue to rise.The demand for electricity is increasing rapidly.But new power plants will use more gas,oil or coal.A
8、lready in some places the supply of electricity is being rationed (限量供应)Solar energy is now in its infancy (初期)It could soon grow to become a major part of our nations energy supply.1Whats this passage mainly about?ASomething about solar energy and pollution.BSolar energy.CEnergy and pollution.DEner
9、gy and money.2Solar energy can help us_.Aescape punishment from natureBbecome home ownersCget rid of present energyDsave our precious fuel3The sun is an endless source of energy,and it will not run out of energy for_.Aseveral million yearsBseveral hundred yearsCseveral billion yearsDseveral thousand
10、 years4Which of the following statements is TRUE?AEnergy from coal would not pollute our living environment.BEnergy from natural gas would not pollute our living environment.CEnergy from the sun would not pollute our living environment.DEnergy from oil would not pollute our living environment.5Solar
11、 energy is now in its infancy,_.Abut in the future it will become an important part of our nations energy supplyBso we will build more power plantsCand the supply of electricity will be rationed throughout the countryDso we dont need itBOne of the most popular American singers of the twentieth centu
12、ry was Elvis Presley.He made the Rock & Roll music popular around the world.He sold millions of records and made many successful films, and he helped change the direction of popular music in the 1960s.Elvis Presley was born in a poor family in 1935.His parents were simple country people who often to
13、ok him to church, where he learned to sing and he never forgot the kind of songs that he used to sing in church as a child.When he was a teenager, Elvis moved from Tulepo to Memphis in Tennessee, where he attended high school, but he was not a good student.His only real interest was singing.He began
14、 to sing in the style that is called “country and western”In 1955 he recorded some songs for his mothers birthday.The people at the recording studio(录音棚) liked his singing and his music.There was something different about it.It was country and western music, but it also sounded a little like the mus
15、ic which black people used to sing in the American South, music known as “blues”Shortly after that, Elvis met Tom Parker, who became his manager and arranged(安排) concerts for him across the United States and new recordings as well.Soon Elvis rose to fame all over the country.Later, Elvis went to Hol
16、lywood and began to appear in films like Love Me Tender and King Creole.But Elvis found it hard to live with success, like many other entertainment personalities(娱乐圈内的人士)He began to take drugs(吸毒) and his health began to suffer.When he died at an early age of 42 in 1977, his many millions of fans we
17、re shocked.“The King Is Dead!” the newspaper said.But today his memory and his music live on and he will always be remembered as the King of Rock & Roll.6Which is the right order of Elvis Presleys life?aElvis went to high school in Memphis.bElvis was born in Tulepo.cTom Parker became Elvis manager.d
18、Elvis recorded some songs for his mothers birthday.eElvis learned to sing at church.fElvis gave concerts across America.Ab,e,a,d,c,f Bb,e,a,c,d,fCa,b,e,d,c,f Df,a,b,e,d,c7Judging from the passage, we may conclude _.AElvis forgot his church music at a later ageBhis church songs helped his development
19、 in his singingCElvis didnt get any help from his parents in singingDhis church songs didnt help develop his own style8What was Elvis style of singing like?AOnly country and western.BOnly country and blues.CBoth western and country.DNot only country and western but also a little “blues” 9Elvis healt
20、h began to suffer probably because _.Ahe was too tiredBhe didnt take exerciseChe took drugsDhe suffered a bad illness.书面表达请你以“My Dream House”为题,对你未来的居室进行设计。内容要包括以下要点:1我梦中的住房是建在海边的一幢别墅,前面的庭院四季开满鲜花,后面是一个游泳池,因为我的家人喜欢游泳;2第一层进门有一个大厅,大厅的右边有一个客厅,平时大家可以在这里休息、看电视、娱乐;左边是一个电脑房,还有一个属于我自己的书房;3第二层有六间卧室,每一间卧室都有浴室;
21、4别墅配有现代化设备,如电脑控制的安全报警器、可视电话、自动门等。注意:词数:100 左右,文章开头已为你写好,但不计入总词数。参考词汇:安全报警器 security alarm;可视电话 videophone;自动的 automaticMy Dream HouseMy dream house is a villa which lies on the coast._Period 7 Communication Workshop,Culture Corner,BulletinBoard & Writing.1.any other 2.is located 3.away from4Its my t
22、urn to 5.is determined to 6.with;help7need;to 8.sent in 9.agreed to 10.How about.1.B 主旨大意题。本文主要讲的是环保能源太阳能,其余的答案仅为本文的一部分内容。2D 细节理解题。从文章第二段第一句可知。3C 细节理解题。从第三段第一句可知。4C 细节判断题。从第三段可判断出只有太阳能无污染。5A 细节理解题。由最后一段的最后一句话可得知。6A 依据事情的发生顺序,不难得出答案为 A 项。7B 从第二段最后一句话,可以推断出小时候在教堂唱歌对他后来的歌唱有影响。8D 从第四段最后一句可知,他将乡村音乐和布鲁斯音乐
23、融进了摇滚乐中。9C 由最后一段第二句可以得出答案。. 参考范文My Dream HouseMy dream house is a villa which lies on the coast.There are two yards in the villa.The front yard is a garden with many beautiful flowers and plants for the four seasons.There is a swimming pool in the backyard,as my family are fond of swimming.On the ri
24、ght of the hall is a sitting room,where we can relax,have a rest,watch TV and enjoy entertainments.On the left there is a computer room and a study belonging to me.On the second floor,there are six bedrooms with bathrooms.The villa is equipped with modern equipment,such as security alarms controlled by computers,videophone,lifts and automatic doors.Well,that is my dream house.