收藏 分享(赏)

2018年“超级全能生”高三全国卷26省3月联考乙卷英语试题(解析版).doc

上传人:cjc2202537 文档编号:1053922 上传时间:2018-06-08 格式:DOC 页数:19 大小:160.91KB
下载 相关 举报
2018年“超级全能生”高三全国卷26省3月联考乙卷英语试题(解析版).doc_第1页
第1页 / 共19页
2018年“超级全能生”高三全国卷26省3月联考乙卷英语试题(解析版).doc_第2页
第2页 / 共19页
2018年“超级全能生”高三全国卷26省3月联考乙卷英语试题(解析版).doc_第3页
第3页 / 共19页
2018年“超级全能生”高三全国卷26省3月联考乙卷英语试题(解析版).doc_第4页
第4页 / 共19页
2018年“超级全能生”高三全国卷26省3月联考乙卷英语试题(解析版).doc_第5页
第5页 / 共19页
点击查看更多>>
资源描述

1、“超级全能生”2018 届高三全国卷 26 省 3 月联考乙卷英语试题第一部分 听力(共两节,满分 30 分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共 5 小题;每小题 1.S 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15.答案是 C。1. What does the woman

2、 think of the book?A. Frightening. B. Disappointing. C. Interesting.2. How will Jennifer spend most of her weekend?A. Playing on the beach.B. Taking the final exam.C. Going over her textbook.3. What are the speakers going to do?A. Go for a walk. B. Buy presents. C. Make an overcoat.4. Where are the

3、speakers?A. In an airport. B. In a hotel. C. In a school.5. What are the speakers doing?A. Having a dance together.B. Buying food and drinks.C. Preparing for a dancing party.第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出

4、5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第 6 段材料,回答第 6,7 题。6. What is the woman looking for?A. A shortcut.B. The Natural Museum.C. The nearest subway station.7. How will the woman go to her destination at last?A. By subway. B. By car. C. By bus.听第 7 段材料,回答第 8,9 题。8. What is the probable relationship between the speake

5、rs?A. Schoolmates. B. Colleagues. C. Business partners.9. What does the woman plan to do?A. Go into the real world.B. Meet friends in London.C. Study in her dream school.听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。10. What is probably the woman?A. A waitress. B. A teacher. C. A shop assistant.11. How many people are the

6、re in the mans group?A. 4. B. 5. C. 6.12. What is the mans special request?A. The room should be near the lake.B. The room should be a private one.C. The room should be big enough.听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。13. Why does the man come to meet the woman?A. He is not feeling well.B. He needs to buy some too

7、ls.C. He has some questions to ask.14. Where does the conversation probably take place?A. In a classroom. B. In a hospital. C. On a farm.15. When does the man feel worst?A. In the morning. B. In the afternoon. C. In the evening.16. What does the woman advise the man to do?A. Do as usual. B. Have mor

8、e rest. C. Take more exercise.听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。17. Who is the winner of the contest?A. Jane Doe. B. John Doe. C. Mary Doe.18. What do we know from the judges comment on the winners essay?A. It pictures a unique human life.B. The writer has wonderful observation abilities.C. Family relations a

9、re especially reflected in it.19. What is the award for the winner?A. An honor dinner. B. A bank note. C. A celebration party.20. What is the speaker talking about?A. The result of an essay contest.B. The appreciation of a prized essay.C. The arrangements for a celebration.第二部分 阅读理解(共两节,满分 40 分)第一节(

10、共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项。AWhats on in BeijingDiscover the best things to do in Beijing with our weekly introduction of art and exhibitions, music, performances and trending activities around town. To recommend an upcoming event or activity, please contact li-ping(

11、.Jersey BoysJersey Boys is a Broadway musical that dramatizes the rise and fall of Frankie Valli and the 1960s rock n roll group Four Seasons.According to Selladoor Worldwide, the groups Beijing tour will see a brand-new production of the musical. Since its 2005 premiere in New York, the musical has

12、 won 57 major awards worldwide.2:30 pm to 7:30 pm, Jan. 5 to Jan. 13. Tianqiao Performing Arts Center, 9 Tianqiao Nandajie, Xicheng District. 400 - 635 - 3355.Ticket: 199 - 1 299 yuan($ 30 - $ 200)London Philharmonic Orchestra set to thrill BeijingThe London Philharmonic Orchestra will give two perf

13、ormances in Beijing on Jan. 5 and 6.Under Russian conductor Vasily Petrenko, the orchestra will perform pieces by H. Berliozs and P. I. Tchaikovskys.7:30 pm, Jan. 5-6. Concert Hall, National Center for the Performing Arts, 2 West Changan Avenue, Xicheng District. 010 - 6655 - 0000.Ticket: 380 - 1 68

14、0 yuanWorks of Chinese master woodcarverA solo exhibition of Chinese woodcarving master Lu Guangzheng is underway at the National Museum. The exhibition is a showcase of traditional woodcarving techniques unique to the city of Dongyang, East Chinas Zhejiang Province.9 am - 5 pm (closed on Mondays),

15、through Jan. 21. National Museum of China, 16 East Changan Avenue, Dongcheng District. 010 - 6511 - 6188.Ticket: FreeLarge-scale (大型的) immersive showThe large-scale show Memory 5D +, directed by Ulan Xuerong, is ongoing in Beijing from Jan. 4 to 7. The show follows the emotional entanglement (纠结) be

16、tween black and white spirits, representing yin and yang, and the flora girl.7:30 pm, Jan. 5; 2:30 pm/7:30 pm, Jan. 6; 7:30 pm, Jan. 7. Beijing Exhibition Theater, 135 Xizhimenwai Dajie (Street), Xicheng District.Ticket: 180 - 1 080 yuan1. What does the writer tell us about Jersey Boys?A. It is a su

17、ccessful musical play.B. It will be on for 8 days.C. It is a Broadway musical group.D. The ticket of the play is the cheapest.2. What can be expected to show up in National Museum of China?A. Jersey Boys.B. London Philharmonic Orchestra.C. Large-scale immersive show.D. Works of Chinese master woodca

18、rver.3. Whats the purpose of this passage?A. To catch peoples eyeballs.B. To show the best things in Beijing.C. To give information about events in Beijing.D. To persuade people to participate in some activities.【答案】1. A 2. D 3. C【解析】本文的目的是为了提供在北京发生的一些事件的信息。1. A推理判断题。根据 Jersey Boys 中 Since its 2005

19、premiere in New York, the musical has won 57 major awards worldwide.可知,Jersey Boys 是一部成功的音乐剧。故选 A。2. D细节理解题。根据 Works of Chinese master woodcarver 中 A solo exhibition of Chinese woodcarving master Lu Guangzheng is underway at the National Museum.可知,中国国家博物馆的木雕大师作品有望在中国国家博物馆展出。故选 D。3. C主旨大意题。根据第一段最后一句

20、To recommend an upcoming event or activity, please contact li-ping(.可知是为了提供一些在北京的信息。故选 C。BWhen Kyle Jauregui recently went to pick up his younger sisters birthday cake, he was met with a bittersweet surprise.On arriving at the bakers, he learnt that Madison s cake had already been paid for by a comp

21、lete stranger. It was a touching act of kindness, but, as it turned out, not a random one. The cake had been paid for by a lady known simply as “McKennas mum” -as part of a gesture she had been making for a while, and for a heartbreaking reason.While Madison is set to celebrate turning 11, McKenna J

22、odell Fox would have turned ten on the same day. McKenna was only nine months old in 2008, when she was crushed by a falling TV set as her family prepared to move house.Its a painful occasion for her mum, but one she has transformed into something positive. The cake she bought was accompanied by a c

23、ard which read as follows:“Dear Birthday Girl Family,In honour of my daughters 10th birthday I have chosen your birthday cake to pay for.Each year I do this random act of kindness because I am unable to buy my daughter a cake of her own.Today is her big double digit birthday. Please enjoy your day.”

24、By Kyles own admission, the whole family was left speechless. “We just want to say thank you to McKennas mom,” he wrote, “and wish McKenna a happy birthday. Theres still good in this world.”4. Who died according to the passage?A. Kyle Jauregui. B. Madison.C. McKenna Jodell Fox. D. McKennas mum.5. Wh

25、at do we know about the birthday cake?A. It tasted bittersweet.B. It was paid by McKennas mum.C. It made the family heartbroken.D. It was free of charge.6. Which of the following can best describe McKennas mum?A. Warm-hearted and cheerful. B. Strong-willed but depressed.C. Broken-hearted but generou

26、s. D. Kind-hearted and positive.7. Which of the following would be the best title for the text?A. A Painful Accident B. A Family Left SpeechlessC. One Birthday Cake for Two Girls D. A World Full of Surprises【答案】4. C 5. B 6. D 7. C【解析】本文通过给女儿买生日蛋糕的故事,所引发的“一个充满惊喜的世界”。4. C推理判断题。根据第三段最后一句 McKenna was on

27、ly nine months old in 2008, when she was crushed by a falling TV set as her family prepared to move house.可知 McKenna Jodell Fox.死了。故选 C。5. B细节理解题。根据第二段中 The cake had been paid for by a lady known simply as “McKennas mum”可知是McKenna 妈妈付的款。故选 B。6. D推理判断题。根据第四段第一句 Its a painful occasion for her mum, but

28、 one she has transformed into something positive.可知 McKenna 的妈妈是善良的和积极的。故选 D。7. CCUh-oh-youre stuck with a long mid-journey stay or an insane flight delay. What to do? Spending hours in an airport can make any person who travels by plane a little annoyed. But before you splurge (挥霍) at the bar or du

29、ty-free shops, you might want to ask about your airports perks (特权).There are a lot of things you can do in the airport without breaking the bank.To reduce your annoyance and save your wallet, VIVA Lifestyle and Travel has compiled a list of all of the best airport perks. Make sure youre not making

30、these mistakes on your next flight, too.Some airports, such as Portland International Airport in Oregon, San Francisco International Airport in California, or Minneapolis-St. Paul International Airport, offer free movies to waiting passengers. Others have free museums and live events, including San

31、Francisco, Miami, Albany, Minneapolis, Portland, and St. Louis.Looking to relax after a stressful trip? Many airports offer therapy dogs; you can also visit the pig at San Francisco International Airport, the cat at Denver International Airport, and the miniature horses at Cincinnatis airport. If yo

32、ure flying through San Francisco, Chicago, Miami, or Dallas Fort Worth, borrow a complimentary yoga mat and zen out.You can even travel in style with exclusive (专属的) tour guides, who provide free city tours from certain airports like Singapore, Seoul, Tokyo, and Istanbul. Or take advantage of the fr

33、ee personal shopper during your stay at Londons Heathrow Airport. Check out even more ways to make the most of your long mid-journey stay.The perks dont stop once you board the plane, either. Some major airlines also offer major flight perks for their passengers. Go and figure them out!8. What part

34、does the first paragraph play in the passage?A. A lead-in. B. A comment.C. A summary. D. A background.9. What does the underlined part in Para. 2 mean?A. Knocking down the bank. B. Borrowing money from the bank.C. Depositing your money. D. Using up your money.10. What can you do in Miami Airport for

35、 free?A. Visit the pig.B. Watch movies.C. Enjoy live events.D. Travel with an exclusive tour guide.11. Who are the text most likely intended for?A. Visitors to the USA. B. Airport personnel.C. Airport shopkeepers. D. Airline passengers.【答案】8. A 9. D 10. C 11. D【解析】本文介绍飞机延误,人们在机场可以做哪些事情。8. A推理判断题。根据第

36、一段第一、二句 Uh-oh-youre stuck with a long mid-journey stay or an insane flight delay. What to do? Spending hours in an airport can make any person who travels by plane a little annoyed.可知文章第一段是整篇文章的导入部分。故选 A。9. D词义猜测题。根据第二段和第三段第一句 There are a lot of things you can do in the airport without breaking the

37、bank. 在机场你可以做很多事情而不需要 breaking the bank。To reduce your annoyance and save your wallet, VIVA Lifestyle and Travel has compiled a list of all of the best airport perks. 为了减少你的烦恼,节省你的钱包,非凡的生活方式和旅行列出了所有最好的机场津贴。由此可推知划线部分的意思是“把钱用完”,故选 D。10. C推理判断题。根据第四段最后一句 Others have free museums and live events, includ

38、ing San Francisco, Miami, Albany, Minneapolis, Portland, and St. Louis.可知,Miami Airport 可以免费享受现场活动。故选 C。11. D推理判断题。根据第一段中 Uh-oh-youre stuck with a long mid-journey stay or an insane flight delay. What to do? Spending hours in an airport can make any person who travels by plane a little annoyed.根据最后一

39、段 The perks dont stop once you board the plane, either. Some major airlines also offer major flight perks for their passengers. Go and figure them out!可知这篇文章最有可能是写给 Airline 乘客的。故选 D。DSmokers may ignore the health warnings by telling themselves their habit makes them look cool. After all, sex symbols

40、 James Dean and Humphrey Bogart were rarely seen without a cigarette. However, the latest evidence shows that smoking actually makes you less attractive to the opposite sex. Wrinkles from smoking a cigarette may be to blame for people judging non-smokers to be better-looking.This was the result of a

41、 study asking more than 500 people to pick the most attractive of twins where one smoked and the other did not. Men found female non-smokers the most attractive in two-thirds of cases, while women chose non-smoking men as the most attractive 68 percent of the time.Professor Ian Penton-Voak, a co-aut

42、hor of the study from Bristol University, said, “People assume that smoking causes damage to the skin and appearance, but this is a really neat way of looking at it because these twins are genetically identical, so we can control for genetic factors involved in ageing. Appearance seems to be importa

43、nt to people, especially young people, so we could use these sorts of findings as a basis for future interventions to stop people smoking.”Smoking can speed up the normal ageing, even after only a decade. Nicotine causes narrowing of the blood vessels in the outermost layers of the skin, while the c

44、hemicals in tobacco smoke damage collagen and elastin, fibres which give the skin its elasticity (弹性).The wrinkles this causes are added to by facial expressions made when smoking such as pursing the lips when inhaling (吸气) or squinting to keep smoke out of your eyes.12. Why does the author mention

45、James Dean and Humphrey Bogart?A. To persuade smokers to give up smoking.B. To compare them with non-smokers.C. To tell us many people are influenced by them.D. To show understanding and comfort smokers.13. What can we learn from Para. 2 and Para. 3?A. 500 twins were surveyed for the study.B. Probab

46、ly young people pay more attention to their appearance.C. Female non-smokers are more attractive than male ones.D. Professor Ian Penton-Voak is the leading author of the study.14. What is Professor Ian Penton-Voaks altitude to smoking?A. Disapproving. B. Favorable.C. Unconcerned. D. Cautious.15. Wha

47、t can be inferred from the text?A. Smokers look cooler than non-smokers.B. Smoking may speed up skins ageing.C. Smokers look younger than non-smokers.D. Smoking should be banned right away.【答案】12. C 13. B 14. A 15. B【解析】本文论述了吸烟对人身体的危害。12. C推理判断题。根据第一段中 Smokers may ignore the health warnings by telling themselves their habit makes them look cool. After all, sex symbols James Dean and Humphrey Bogart were rarely seen without a cigarette.可知,是为了告诉我们很多人受到他们的影响。故选 C。13. B推理

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 高等教育 > 教育学

本站链接:文库   一言   我酷   合作


客服QQ:2549714901微博号:道客多多官方知乎号:道客多多

经营许可证编号: 粤ICP备2021046453号世界地图

道客多多©版权所有2020-2025营业执照举报