1、双基限时练(七) Unit 3 Part .用所给词的适当形式填空1. We are not permitted _ (swim) in the river. Its too dangerous.答案 to swim2. After three hours of waiting for the train, our _ (patient) finally ran out.答案 patience3. My sister likes _ (wander) around the city at night.答案 wandering4. Slowly it turned its face and _
2、(stare) straight at Mrs. Cousins.答案 stared5She _ (read) a letter from her family, when suddenly there came a strong wind, blowing it away into the air.答案 was reading6I was just about _ (go) out when it started raining.答案 to go.用适当的介词、副词填空1_ accident I found the book I lost yesterday.答案 By2How do you
3、 account _ your being so late for school?答案 for3Reporters were soon _ the scene after the accident.答案 on4_ a matter of fact, every country wants to hold the Olympic Games.答案 As5He was brought _ in a small mountain village.答案 up6It doesnt seem ugly to me. _ the contrary, I think its rather beautiful.
4、答案 On7He was lying by the roadside unconscious when he was spotted _ the police.答案 by8Mr. Wang is ready to find fault _ others.答案 with9She stared _ the photo, deep in thought.答案 at.阅读理解AI have a friend named Monty Roberts who owns a horse ranch(大牧场 ) in San Isidro. He lets me use his house to hold e
5、vents to raise money for youth at risk programs. The last time I was there he greeted me by saying, “I want to tell you why I let you use my house. It all goes back to a story about a young man who was the son of a poor horse trainer who would go from stable(马厩) to stable, farm to farm, training hor
6、ses. As a result, the boys high school was continually interrupted(打断). One day in the last year of high school, he was asked to write a paper about what he wanted to do when he grew up.”“He wrote a sevenpage paper about his goal of owning a horse ranch in great detail. He put a great deal of his he
7、art into the project and even drew a detailed floor plan for the dream ranch. Then the next day he handed it in to his teacher. Two days later he received his paper back. But he got a low mark with a note that read, See me after class. The boy went to see the teacher after class and asked, Why did I
8、 receive a low mark? ”“The teacher said, This is an unrealistic dream for a young boy like you. You have no money. You come from a poor family. Owning a horse ranch requires a lot of money. Theres no way you could ever do it. Then the teacher added, If you will rewrite this paper, I will reconsider
9、your mark.”“The boy went home and thought about it long and hard. He asked his father what he should do. His father said, Look, son, you have to make up your own mind on this. However, I think it is a very important decision for you.”“Finally, the boy turned in the same paper, making no changes at a
10、ll. He wrote, You can keep the low mark and Ill keep my dream.”1Which of the following statements is TRUE about Monty Roberts?A. He was born in a poor family.B. He received a good education.C. He is raising money for the poor.D. He is a horse trainer who owns a big ranch.答案与解析 A 从第二段的:“It all goes b
11、ack to a story about a young man who was the son of a poor horse trainer who would go from stable(马厩)to stable”可知 Monty Roberts 出生在一个贫穷的家庭。选择 A 项。2From Paragraph 3, we know Monty Roberts _.A. was just a daydreamerB. decided to follow his fathers exampleC. expected the teacher to praise himD. had a g
12、reat plan for his future答案与解析 D 从第三段的:“He wrote a sevenpage paper about his goal of owning a horse ranch in great detail.”可知这个男孩对未来有个很大的梦想。选择 D 项。3The teacher thought Monty Robertss dream was _.A. strange B. greatC. pleasant D. impossible答案与解析 D 从第四段的:“The teacher said, This is an unrealistic dream
13、for a young boy like you.” 可知老师给了他一个低分,是因为老师认为这对一个男孩来说是不可能实现的愿望。选择 D 项。4The purpose of the text is to tell readers that _.A. seeing is believingB. knowledge is powerC. all roads lead to RomeD. where there is a will, there is a way答案与解析 D 文章介绍一个男孩写下自己的梦想是拥有一个马场作为作文,但是老师给了他一个低分,是因为老师认为这对一个男孩来说是不可能实现的愿
14、望。并且说如果男孩能重新写这篇文章就可以重新给他打分,但是男孩坚持了自己的梦想,并且实现了它,可知主旨是有志者事竟成。选择 D 项。BHave you ever been sad because of failure? Please remember, for often, achieving what you set out to do is not the most important thing.A boy decided to dig a deep hole behind his house. As he was working, a couple of older boys stop
15、ped by to watch. “What are you doing?” asked one of the visitors. “I want to dig a hole all the way through the earth!” the boy answered excitedly. The older boys began to laugh, telling him that digging a hole all the way through the earth was impossible. After a while, the boy picked up a jar (罐子)
16、.He showed it to the visitors. It was full of all kinds of stones and insects. Then he said calmly and confidently, “Maybe I cant finish digging all the way through the earth, but look at what Ive found during this period!”The boys goal was far too difficult, but it did cause him to go on. And that
17、is what a goal is forto cause us to move in the direction we have chosen, in other words, to cause us to keep working!Not every goal will be fully achieved. Not every job will end up with a success. Not every dream will come true. But when you fall short of your aim, maybe you can say, “Yes, but loo
18、k what Ive found along the way! So many wonderful things have come into my life because I tried to do something!” It is in the digging that life is lived. It is joy on the journey that really makes sense.语篇解读 本文是一篇夹叙夹议的文章,论述要为了目标去努力奋斗,并在奋斗的过程中享受乐趣。5The older boys laughed at the boy because he was th
19、ought to be _.A. careful B. impoliteC. foolish D. shy答案与解析 C 推理判断题。这个男孩遭到嘲笑是因为别人(the older boys)认为他在做“不可能的”(impossible)事,因而认为他是愚蠢的。6Why did the boy show the jar to the older boys?A. To frighten them away.B. To show what he had found in digging.C. To show how beautiful the jar was.D. To attract them
20、to join him in the work.答案与解析 B 事实细节题。由第二段男孩所说的“Maybe I cant finish digging all the way through the earth, but look at what Ive found during this period!”可推断出男孩把罐子给那些嘲讽者看,是为了展示其挖掘过程中发现的成果。7What can be learnt from the last paragraph of the text?A. No dream can come true.B. All work will end successfu
21、lly.C. Goals shouldnt be set too high.D. Trying is far more important than the result.答案与解析 D 推理判断题。根据最后一段可知作者认为在人生旅途中尝试的过程远比结果重要。8The best title for the text should be _.A. Joy on the JourneyB. A Boy Dug a HoleC. No Pains, No GainsD. Failure Is the Mother of Success答案与解析 A 主旨大意题。文章主要论述要为了目标去努力奋斗、去付
22、出努力,并在奋斗的过程中享受乐趣生命正是在“挖掘” ,从这类尝试的过程中可以获得快乐。.语法填空One day Mark Twain was going to a small town because _1_ his writing. Before he was going to leave, one of his friends _2_ (say) to him that there were always a lot of mosquitoes in the town and told him that hed better not go there. Mark Twain waved h
23、is hand and said, “_3_ doesnt matter. The mosquitoes are not relatives of mine. I dont think they will come _4_ (visit)me.”After he arrived at the town, Mark Twain stayed in _5_ small hotel near the station. He went into a room, but _6_ he was just about to have a rest, quite _7_ few mosquitoes flew
24、 about him. The waiters felt very sorry about that. “Im very sorry, Mr Mark Twain. There are too many mosquitoes in our town, ” one of them said _8_ him.Mark Twain,however, made a joke, _9_ (say) to the waiter, “The mosquitoes are very clever. They know my room number. They dont come into the wrong room.” What he said made all the people present laugh heartily.But that night Mark Twain slept well. Did you know why? That was _10_ all the waiters in the hotel were driving mosquitoes away for him during the whole night.答案 1.of 2.said 3.It 4.to visit 5.a 6.when7a 8.to 9.saying 10.because